Igiena personală în timpul menstruației


Sănătate
5/07/2021

Există câteva norme de igienă personală care trebuie respectate în zilele în care suntem la menstruație, indiferent dacă suntem acasă, la birou sau la școală.

Ți-am pregătit câteva informații de bază despre igiena personală din timpul menstruației: cât de des trebuie să schimbi absorbantul, cât de des trebuie să schimbi lenjeria intimă și care este cea mai bună metodă de a rămâne curată, dar și ce produse trebuie să ai mereu cu tine.

Cât de des trebuie să schimbi absorbantul 

În primul rând, este indicat să îți schimbi absorbantul de câte ori simți nevoia, în funcție de fluxul menstrual pe care îl ai, dar chiar și în cazul în care ai un flux ușor, absorbantul trebuie schimbat la cel mult 4-6 ore. 

Să folosești un singur absorbant pentru o perioadă mai îndelungată de timp poate duce la o serie întreagă de neplăceri, de la iritații până la infecții și probleme mult mai grave. 

Totodată, e foarte important să îți amintești să nu arunci un absorbant folosit direct în toaletă. Acoperă absorbantul în hârtie igienică și aruncă-l în coșul de gunoi, apoi spală-te bine pe mâini de fiecare dată.

Cât de des trebuie să schimbi lenjeria intimă

fata in lenjerie

La fel ca în orice altă zi din lună, și în perioada în care ești la menstruație îți recomandăm să schimbi lenjeria intimă zilnic. Dacă respecți instrucțiunile de pe ambalaj și schimbi absorbantul la cel mult 4-6 ore, atunci nu te vei confurnta niciodată cu scurgeri accidentale sau pete. Îți recomandăm ca în această perioadă a lunii să porți lenjerie intimă de calitate, din fibre naturale, cum ar fi bumbacul. 

Care este cea mai bună metodă de a rămâne curată 

Chiar și în perioada menstruației, cea mai bună metodă de curățare a zonei intime este clătirea cu apă în jurul vaginului, eventual utilizarea unui săpun special pentru zona intimă, exclusiv la exterior. Nu utiliza niciodată produse de curățare sau jeturi de apă puternice în interiorul vaginului, aceste acțiuni reprezentând un adevărat risc pentru sănătatea ta.

Ce produse trebuie să ai mereu la tine

absorbante intr-o poseta

Ca să îți menții igiena la școală, la birou sau în vacanță, este indicat să ai întotdeauna o mică „trusă” care să conțină produse de îngrijire personală cum ar fi absorbantele Always, șervețele uscate și umede, o pereche de lenjerie intimă de rezervă și chiar și o folie de pastile împotriva durerilor menstruale, în funcție de recomandarea medicului sau a unui adult responsabil. 

Cunoscând toate aceste reguli de igienă personală, va fi mult mai ușor să rămâi relaxată și în siguranță pe tot parcursul lunii, inclusiv în timpul menstruației.