Curățenie rapidă și mai mult timp pentru tine


Sănătate
16/05/2022

Curățarea locuinței este o treabă săptămânală sau zilnică, căreia îi dedici adesea prea mult din timpul tău liber.

Dar există modalități de a-ți menține casa curată în 30 de minute, astfel încât să poți „câștiga” mai mult timp cu persoanele dragi sau pentru activitățile tale preferate!

Mai jos am adunat câteva sfaturi care te vor ajuta să faci curățenie eficient și în mai puțin timp. Iată cum să obții rapid o casă curată:

imagine-cu-un-robinet-care-este-curatat

1. Curățenia începe de la baie

Baia este cea mai mică încăpere din casă, dar în cele mai multe cazuri, poate fi cea mai solicitantă. De aceea, atunci când planifici curățenia locuinței, baia ar trebui să fie prima ta prioritate.

Pentru a curăța mai repede baia, este bine să te concentrezi mai întâi pe îndepărtarea murdăriei de pe chiuvetă, cadă și suprafețele din jurul acesteia, folosind puternicul Mr. Proper Ultra Power Spray Hygiene. Este perfect pentru petele dure de pe oțelul inoxidabil, ceramică sau sticlă și îndepărtează rapid murdăria, petele și depunerile de pe căzi, chiuvete, robinete și gresie. Astfel, vei economisi timp prețios și vei putea curăța baia rapid și eficient.

imagine-cu-jucarii

2. Nu uita de organizare

Pentru a nu înfrunta obstacole în timpul curățeniei și pentru a avea o casă curată în 30 de minute, îți recomandăm să-ți organizezi foarte bine lucrurile. Cu cât spațiul pe care intenționezi să îl cureți este mai organizat, cu atât vei putea aspira, curăța și șterge praful mai ușor. Dacă ai copii, îi poți implica în această activitate. Orice membru al casei ar trebui să își asume responsabilitatea în privința ordinii. Cel mai mult ajută dacă aveți un sistem de organizare pentru toate lucrurile din casă, stabilit de comun acord între toți membrii familiei.

imagine-cu-femeie-cu-pamatuf-in-mana

3. Ștergerea prafului în doi timpi și trei mișcări

Stergerea prafului poate deveni una dintre cele mai consumatoare de timp si plictisitoare treburi din casă dacă nu ții cont de niște reguli simple. Începe să cureți praful din cele mai înalte puncte ale casei, mergând spre cele mai de jos. Șterge praful de la stânga la dreapta, pentru a te asigura că nu îți va scăpa nicio suprafață. Un „aliat” precum pămătuful Swiffer îți va face viața mult mai ușoară și va capta, reține praful, părul și alergenii de la acarieni, pisici și câini, de pe aproape orice suprafață, indiferent de înălțime.

imagine-cu-picioarele-unei-femei-pe-podea

4. O casă curată are nevoie și de un mop bun

Pentru a te asigura că vei curăța întreaga casă, chiar și în cele mai  inaccesibile locuri, îți recomandăm mopul Swiffer. Datorită capului flexibil  360°, ajunge chiar și în cele mai inaccesibile locuri, cum ar fi sub canapele, paturi, frigidere și mașini de spălat. Mopul este compatibil atât cu lavetele uscate Swiffer, cât și cu cele umede. Folosindu-l, vei captura și reține praful, murdăria și părul, neașteptat de ușor. Pentru murdăria încăpățânată de pe podele, poți folosi lavetele umede pentru mopul Swiffer, care dizolvă, absorb și rețin murdăria.

Acum ai răspunsul la întrebarea „cum poți să cureți casă rapid și eficient”. Tot ce mai ai de făcut este să stabilești ce vei face cu tot timpul liber care îți va rămâne. :)