Cum combați căderea părului


Sănătate
19/11/2021

Ți se pare că pierzi mai mult păr și o voce din cap se întreabă dacă nu cumva e de la spălare? 

Poate nu știai, dar căderea părului este ceva cu care ne confruntăm cu toții. În mod natural, ne cad între 50 și 100 de fire de păr în fiecare zi! Și, deși există mitul că spălarea ar produce căderea părului, sunt o mulțime de alți factori care pot influența acest lucru.  
Odată cu înaintarea în vârstă, firul de păr se subțiază, iar lucruri precum stresul, schimbările hormonale sau sarcina pot cauza și ele căderea părului în exces. 
Însă avem vești bune: ți-am pregătit o serie de sfaturi care să te ajute să ai un păr frumos și puternic:

1. Nu asculta de prejudecăți! Spală-te pe cap oricât de des simți nevoia

Ți-am spus despre firele de păr care cad în mod natural zi de zi. Ei bine, când te speli pe cap, firele pe care le vezi căzând sunt cele care s-ar fi desprins oricum. De aceea, cu cât amâni spălarea, cu atât ai impresia că pică mai mult păr. Însă odată ce părul este curat, iar sebumul și impuritățile nu mai încarcă firul de păr, acesta devine mai sănătos, dar și mai puțin predispus la cădere. 

2. Alege șamponul potrivit pentru tine

Pentru a te asigura că părul tău este sănătos și curat, folosește un șampon capabil să țină pasul cu tine și cu nevoile tale. Poți alege șamponul anti-mătreață Head & Shoulders Classic Clean, care este gata să curețe în profunzime fiecare fir de păr. Sau încearcă șamponul Head & Shoulders 7in1 cu cafeină, special creat pentru a combate căderea părului și alte probleme ale scalpului, oferindu-ți cea mai avansată protecție de la Head & Shoulders împotriva mătreții*.
Le poți folosi regulat, datorită formulei lor testată dermatologic, blândă cu scalpul tău și potrivită oricărui tip de păr. 
*** urme vizibile, folosire regulată

3. Urmează un stil de viață echilibrat

Deoarece căderea părului este influențată atât de factori externi cât și de factori interni, ai grijă mereu ca alimentația ta să fie bogată în nutrienți și vitamine, practică sport și evită pe cât posibil situațiile stresante. Echilibrul din viața ta se va vedea și în sănătatea părului! 

Auzi vocea prejudecăților care nu te lasă să te speli pe cap de câte ori simți nevoia? 
Vezi video-ul şi lasă vocea rațiunii să te convingă: