Cele mai rapide exerciții de slăbit la tine acasă


Sănătate
4/04/2023

Cea mai bună parte la exercițiile pe care poți să le faci acasă este că poți să le combini cu restul activităților de zi cu zi, astfel încât nici nu vei simți că vei face vreun efort fizic.

1. Renunță la lift

Pe lângă priveliște, cei care stau la etajele superioare vor avea și marele avantaj al unui exercițiu fizic gratuit, fără necesitatea unui abonament la sală.

Atunci când nu este foarte urgent să ajungi în casă sau nu ești în întârziere, încearcă să alegi mereu scările, nu liftul. Repetă acest exercițiu și dacă mergi în vizită la cineva sau dacă ai de ales între scări și lift la birou.

2. Serialul preferat

Dacă de obicei scuza generală este lipsa de timp pentru mișcare fizică, mai mult ca sigur că ai acel moment în care alegi un film sau un serial în loc de 30 de minute de mișcare. \n\n

Dar ce ar fi dacă le-ai combina? Adică, cu siguranță că 30 de minute de exersat în timpul unui episod nu vor fi la fel de eficiente ca 30 de minute de alergat afară, dar ideea aici este să ne străduim, nu să ne iasă totul perfect. Alege în fiecare zi o zonă pe care ai vrea să o lucrezi și concentrează-te pe câteva exerciții statice cât te uiți la show-ul preferat. Fie că sunt abdomene sau ridici niște greutăți, dacă faci asta suficient de des vei începe să vezi rezultate cât de curând.

3. Cântecele preferate

Cu siguranță ai și tu acel playlist care te-ar face să dansezi și în cele mai leneșe momente. Pune acele cântece și pregătește-te să dansezi ca și cum nu s-ar uita nimeni. Dă muzica la maxim și dansează cât de energic poți. În special dimineața, acest exercițiu îți va da energie și o stare bună de spirit, plus satisfacția că ai început ziua în forță. Indiferent dacă faci asta timp de 5 minute sau de o oră întreagă, începe ușor și vei vedea cum cheful vine exersând.

Combină toate aceste sfaturi sau încearcă-le pe rând în rutina ta de zi cu zi și vezi ce ți se potrivește cel mai bine. Secretul este să te distrezi și să ai în permanență impresia că e foarte ușor și distractiv să faci mișcare zilnic.