Ce sunt absorbantele zilnice?


Sănătate
23/11/2023

Poate le-ai văzut în poșeta unei prietene sau poate sub chiuveta din baia mătușii. Poate le-ai observat pe rafturile din supermarketuri. Poate le-ai văzut altundeva, dar mereu te-ai întrebat: la ce folosesc? Absorbantele zilnice.

Sunt prea subțiri pentru menstruație și, în plus, de ce să-ți mai aglomerezi lenjeria intimă dacă și-așa nu sângerezi? Și ce or mai fi și absorbantele zilnice, totuși? Care-i treaba cu ele?

Absorbantele zilnice sunt arma ta secretă, care îți oferă prospețime și încredere în fiecare zi. În plus, sunt și foarte confortabile! Acestea sunt doar câteva dintre avantajele absorbantelor zilnice!

Absorbantele zilnice sunt un atu excelent în lupta cu secrețiile vaginale, iar secrețiile vaginale sunt un fenomen frecvent întâlnit și cât se poate de normal. Datorită lor, vaginul își menține sănătatea și se apără de infecții. Volumul lor depinde de etapa din ciclul menstrual. Uneori, e mai mic. Alteori, e mai generos și te simți puțin incomod. Absorbantele zilnice de la Always absorb umiditatea, lenjeria ta intimă rămâne uscată, proaspătă și curată, iar încrederea ta în tine este la cote maxime. Ține câteva în poșetă și dă-ți câte un impuls de prospețime întreaga zi. Te vei simți ca și cum tocmai ți-ai schimbat lenjeria intimă!

Deși sunt ideale pentru uzul cotidian, absorbantele zilnice pot fi folosite și în timpul menstruației. Multe femei le folosesc ca rezervă pentru tampoane. Absorbantele zilnice sunt perfecte și pentru ultimele zile din menstruație, când nu mai ai sângerări propriu-zise, ci doar niște secreții, fie cu tentă maronie, fie roz. Vorbim de acele zile intermediare, când fluxul nu e suficient de abundent pentru tampoane sau absorbante propriu-zise. Absorbantele zilnice sunt numai bune în acest caz.

Special din acest motiv, produsele Always din această gamă au diverse grade de absorbție. În unele zile, probabil că vei căuta un absorbant de rezervă pentru menstruație, în altele, probabil că vrei doar un plus de încredere, prospețime și confort.

Probabil te întrebi cât de sigure sunt absorbantele zilnice. Răspunsul e „foarte sigure”. Ele absorb foarte eficient umiditatea (care atrage bacterii nocive dacă nu scapi de ea la timp), așa că sunt o parte importantă a frumuseții tale în ansamblu, ajutându-te să-ți păstrezi curățenia. Toate absorbantele zilnice Always sunt create pentru uz zilnic și au fost testate dermatologic.

Absorbantele zilnice au un strat superior subțire din fibre sintetice, similare celor utilizate la îmbrăcăminte. Acest strat exterior preia umiditatea și o transferă direct în miezul absorbant, care, la rândul lui, este format din celuloză și particule superabsorbante. Stratul inferior al absorbantelor zilnice Always are în compoziție tot fibre sintetice, fiind gândit să prevină scurgerile și să protejeze lenjeria intimă. Se folosește și adeziv pentru prinderea lor pe lenjerie, așa că vei scăpa de bătăi de cap pentru întreaga zi.

Multe femei cred că absorbantele zilnice nu sunt confortabile și că un strat în plus de material pe lenjeria intimă se adună și le deranjează exact unde nu trebuie și când nu trebuie (adică, atunci când sunt prea departe de baie ca să rezolve problema). Sună oribil? Așa e! Partea bună este că absorbantele zilnice sunt opusul descrierii de mai sus. Un produs bun, ca cel de la Always, este ultrasubțire (cu o grosime de 1-3 mm, chiar!), așa că nici nu îl vei simți.

Always Dailies vrea să spulbere miturile legate de secrețiile vaginale. Acestea sunt un fenomen complet normal, specific tuturor femeilor.