Cauzele probabile ale menstruației dureroase și abundente


Sănătate
23/11/2023

Pfff... O menstruație dureroasă și abundentă este probabil cel mai bun motiv de pe lumea asta să te faci ghem și să stai sub pătură toată ziua.

Probabil te întrebi ce-ai făcut să meriți așa ceva. Noi te ajutăm să-ți înțelegi menstruațiile abundente și dureroase, dar și să-ți spunem când sunt perfect normale și când trebuie să ceri ajutor (ajutor de la medici, nu de la înghețata cu ciocolată și comedii romantice...)

1. E normal să simți puțină durere!

S-o luăm cu începutul. Crampele sunt normale la menstruație. Durerile menstruale sunt provocate de prostaglandine, niște compuși generați de organism.

Ele fac uterul să se contracte și să-și elimine endometrul, adică lichidul menstrual. Aceste contracții dau și crampele menstruale.

Intensitatea crampelor menstruale poate varia de la o lună la alta, dacă nu chiar și de la o zi la alta.

Pentru multe fete, punctul maxim al durerilor și volumul cel mai mare al scurgerilor apar în prima zi a menstruației. Apoi, ele văd că durerile tind să scadă în restul menstruației.

2. Și dacă eu chiar am o menstruație dureroasă?

Nimeni nu ar trebui să sufere de dureri copleșitoare la menstruație. Durerile prea puternice nu ar trebui trecute cu vederea. Dacă ai dureri menstruale extrem de mari și viața ta obișnuită este dată peste cap, s-ar putea să suferi de dismenoree.

Cum deosebesc durerile normale de cele extreme?

Crampele obișnuite sunt de intensitate ușoară spre medie și radiază către abdomenul inferior, zona lombară și chiar și spre coapse.

Durerile puternice și crampele chinuitoare sunt cele care te împiedică frecvent să mergi la școală sau la serviciu sau cele care nu reacționează la antinevralgicele eliberate fără rețetă.

Durerile puternice din prima zi de menstruație pot avea la bază probleme medicale. În aceste situații, îți recomandăm o consultație medicală.

3. Cum pot reduce durerile

Căldura îți face mușchii să se destindă, în loc să se contracte și să-ți provoace dureri menstruale intense. Încearcă să ții o sticlă cu apă caldă în poală, să porți o bluză groasă sau să te bagi sub plapumă.

Și hidratarea combate durerile menstruale extreme. Balonarea poate crește intensitatea durerilor menstruale. Consumul unor cantități mai mari de apă elimină surplusul de lichid din corp și reduce balonarea. Nu uita să crești cantitatea de apă zilnică în timpul menstruației, pentru a te simți mai bine.

Poate nu te-ai aștepta, dar și gimnastica ușoară și exercițiile de întindere te ajută când ai dureri menstruale. Exercițiile îți destind și îți detensionează mușchii, însă generează și endorfine, acei „hormoni ai fericirii” care schimbă percepția durerii în creier.

Ce tare! Nu trebuie să faci exerciții intense. Și o plimbare în pas mai alert sau niște exerciții ușoare de yoga te pot ajuta. Ascultă-ți corpul și fă ce poți.

4. Cum m-aș putea proteja în timpul menstruațiilor dureroase și abundente?

Durerile și fluxul abundent sunt o experiență cu totul și cu totul neplăcută, însă ele pot fi și o parte normală din menstruație.

Absorbantele Always Ultra au diverse dimensiuni și grade de absorbție, oferind 100% protecție contra scurgerilor, indiferent de cât de dureroasă sau abundentă ar fi menstruația.

Absorbantele Always Ultra transformă lichidul menstrual în gel, iar gelul rămâne în interior, așa că tu te bucuri de prospețime și confort.

Te-ai putea consola cu ideea că jumătate din populația lumii trece prin așa ceva. Înseamnă doar că te maturizezi.

Alege absorbantul Always Ultra potrivit fluxului tău, ia-ți niște ciocolată și niște chipsuri și cuibărește-te pe canapea într-o bluză groasă.