Cât de des trebuie să te speli pe cap?


Sănătate
19/11/2021

Un păr îngrijit contribuie foarte mult la look-ul tău. Iar cel mai simplu mod de a-ți îngriji părul este să-i asiguri curățarea de care are nevoie. 

Ți s-a întâmplat și ție să te întrebi dacă nu cumva te speli prea des pe cap? Și să-ți găsești scuze ca să mai amâni o zi? 
O zi poți să-l prinzi în coadă, în altă zi poți să pui o pălărie. Însă toate acestea nu fac decât ca părul tău să acumuleze și mai multe uleiuri și impurități. 
De aceea, dacă ai întrebări legate de cât de des e bine să-ți speli părul, avem câteva sfaturi pentru tine: 

1. Uită de scuze! Spală-te pe cap cât de des ai nevoie

Simți că părul tău nu e curat? Ai fost la sală și ai transpirat? Te-ai plimbat prin oraș și era mult praf? Chiar dacă a trecut doar o zi de la spălare, dacă părul tău dă semne că ar avea nevoie de o spălare, atunci cu siguranță este un moment bun să îl speli. Așa te asiguri că ai mereu un păr frumos și îngrijit. 

2. Alege șamponul care ți se potrivește

Dacă părul tău este predispus la îngrășare, un șampon precum Head & Shoulders Citrus este ceea ce ai nevoie. Curăță în profunzime și se asigură că părul gras și mâncărimile rămân doar o amintire. 
Iar dacă părul tău are nevoie de o curățare pe cât de blândă, pe atât de profundă, atunci Head & Shoulders Classic Clean este aliatul tău! 
Le poți folosi pe ambele zi de zi, iar folosirea lor regulată te scapă  de urmele vizibile de mătreață! 

3. Aplică, clătește, repetă

Un păr și un scalp sănătos au nevoie de o curățare atentă. De aceea, ai grijă aplici șamponul și să masezi scalpul, curățând astfel locurile în care se află cele mai multe impurități. Apoi, coboară pe lungimea firului de păr, până la vârfuri. În cazul în care simți nevoia, poți aplica șamponul de două ori, pentru o curățare în profunzime. Pentru clătire, este ideal să folosești apă rece, care închide cuticula firului de păr, ajutând astfel la menținerea proprietăților șamponului și balsamului. 
Auzi vocea prejudecăților care nu te lasă să te speli pe cap de câte ori simți nevoia? 

Vezi video-ul şi lasă vocea rațiunii să te convingă: