Când voi avea următoarea menstruație?


Sănătate
19/12/2019

Să îți dai seama la câte zile vine menstruația poate părea un adevărat mister. Mai ales dacă prima menstruație a apărut de curând. Este util să afli cum poți calcula durata ciclului menstrual,dar nu uita că în primul an menstruațiile pot fi neregulate.

Altfel, există o metodă extrem de ușoară prin care poți să determini când vei trece prin următoarea menstruație.

Cum să îți calculezi ciclul menstrual

Ciclul menstrual tipic durează 28 de zile. Acest lucru înseamnă că menstruația ta ar trebui să înceapă o dată la 28 de zi, dar în realitate, cât durează ciclulul menstrual diferă de la o fată la alta. Un cic lu menstrual normal poate dura de la 21 până la 35 de zile.
Vestea bună este că după primul an de menstruație, ciclul menstrual va deveni regulat și îți va fi foarte simplu să calculezi mai exact când vei avea următoarea menstruație.

Uite ce trebuie să faci ca să poți să calculezi cât durează ciclul menstrual normal:

1. Numără zilele dintre menstruații pentru câteva luni. Ca să poți face asta trebuie să notezi în calendar zilele în care ți-ai început ciclul menstrual în fiecare lună. Dacă ai și alte lucruri trecute în calendar și riști să te încurci, lipește un sticker simpatic la data respectivă.
2. Începe să numeri din prima zi a ciclului menstrual și oprește-te din numărat cu o zi înainte să începi următoarea menstruație. Acesta va fi numărul de zile al ciclului menstrual din aceea lună.
3. Repetă acest proces pentru câteva luni.
4. Adună numărul de zile al fiecărui ciclu menstrual din perioada monitorizată, iar suma finală împarte-o la numărul de cicluri pe care le-ai notat în calendar. Rezultatul va fi durata medie a ciclului tău menstrual.

La cât timp trebuie să vină menstruația?

După ce ai calculat durata medie a ciclului tău menstrual, este foarte simplu să afli la cât timp trebuie să vină menstruația. Începând din prima zi a ultimului tău ciclu menstrual, adună durata medie a ciclului tău menstrual. Data obținută are șanse foarte mari să fie prima zi din următoarea ta menstruație.Desigur că poți face asta folosind un calendar old school și numărând zilele ținând cont de instrucțiunile de mai sus sau poți downloada o aplicație utilă pe telefonul tău. În 2021, lucrurile sunt mult mai ușoare decât pe vremea mamei tale.

Există vreo metodă mai simplă să aflu când voi avea următoarea menstruație?

Dacă îți este mai simplu, există o grămadă de aplicații care te pot ajuta să afli toate aceste lucruri, cum ar fi și Flo. Trebuie doar să notezi în calendarul aplicației data la care ți-a început ciclul menstrual și data când ți s-a terminat, iar aplicația face restul pentru tine. Și – tadam: vei afla la cât timp trebuie să vină menstruația.

De ce ar trebui să știu când voi avea următoarea menstruație?

Dacă știi când va începe următorul ciclu menstrual, vei înțelege anumite stări emoționale care vin la pachet cu această perioadă a lunii. Totodată, este de mare ajutor să știi când este nevoie să ai la tine câteva absorbante Always în plus sau poate niște înghețată de ciocolată în congelator. Datorită absorbantelor, vei rămâne protejată și încrezătoare pe tot parcursul zilei, iar înghețata va avea grijă de buna ta dispoziție pe toată durata ciclului tău menstrual.