Absorbante, tampoane și absorbante zilnice – când ai nevoie de ele


Sănătate
17/03/2021

Absorbante

Dacă ai decis să folosești absorbante, trebuie să știi că este foarte important să alegi absorbantul potrivit pentru tine. Îți recomandăm absorbantele ALWAYS Platinum. Au un centru absorbant special, care transformă lichidul în gel, iar gelul nu curge! Asta înseamnă că lichidul menstrual este ținut departe de piele, pentru o senzație uscată și confortabilă. ALWAYS Platinum au aripioare ca de mătase și sunt create astfel încât să nu simți decât protecție și nimic altceva! Zero cute, zero scurgeri, zero mirosuri! Ele sunt disponibile în diverse dimensiuni și niveluri de absorbție, așa că poți să îți alegi mărimea potrivită pentru tine. 
always

Dacă ai un flux mai abundent, poți schimba absorbantul mai frecvent. Dacă porți absorbantul prea mult timp, poate începe să curgă. Verifică absorbantul des pentru a vedea dacă s-a umplut și dacă trebuie schimbat. Pentru un flux foarte abundent sau pentru noapte, îți recomandăm absorbantele ALWAYS Platinum Secure Night, care îți vor oferi o protecție mai mare împotriva oricăror scurgeri, oricât de mult te-ai mișca noaptea în somn.

Absorbante zilnice

discreet

Poate ai observat până acum secreția vaginală – un lichid alb sau transparent pe care îl observi pe chilot. Secrețiile  vaginale sunt răspunsul corpului tău la hormonii în schimbare din corpul tău. Chiar dacă acestea pot părea puțin neplăcute, secrețiile vaginale sunt importante pentru a-ți menține vaginul sănătos și curat. 

Poți începe să porți absorbantele zilnice Discreet pentru a-ți proteja lenjeria împotriva secrețiilor și pentru ca tu să te simți confortabil - uscată și curată. Absorbantele Discreet absorb umezeala și mirosurile în câteva secunde, pentru o senzație zilnică de prospețime.   

Tampoane

Dacă abia ai început să folosești tampoane, este posibil să ai multe întrebări despre ele, de exemplu poate un tampon să cadă dinăuntru? E de înțeles să ai această nelămurire. Prin urmare, poate un tampon să cadă singur? Răspunsul este nu. Și asta se datorează modului în care funcționează tampoanele. Tampoanele sunt menținute de pereții vaginului – iar pereții vaginului sunt destul de puternici. Nu vei avea surpriza neplăcută să îți cadă tamponul, deci poți să te bucuri la maximum de orice vrei să faci astăzi. Bineînțeles, există și excepții. De exemplu, când mergi la baie și îți încordezi mușchii mai tare, se poate întâmpla să împingi și tamponul afară în vasul de toaletă.  Dar nu e nicio problemă. Trebuie doar să introduci un tampon nou. 

Tamponul pe care ți-l recomandăm

Dacă abia ai început să folosești tampoane, îți recomandăm TAMPAX Pearl Compak. Acestea au vârf rotunjit și aplicator ca să îl introduci ușor și confortabil. Tampoanele TAMPAX sunt disponibile în diverse niveluri de absorbție, adaptate pentru orice tip de flux: Light, Regular, Super, Super Plus și Ultra. Tampoanele Light sunt cele mai bune pentru zilele în care ai fluxul cel mai scăzut și tampoanele Ultra sunt potrivite pentru zilele în care ai fluxul cel mai abundent. Un ghid despre tampoane util este tipărit pe spatele fiecărei cutii TAMPAX, pentru ca tu să ai întotdeauna posibilitatea de a compara dimensiunile tamponului cu o referință. 

tampax

Poți înota cu un tampon?

Răspunsul este: DA! Tampoanele absorb lichidul menstrual chiar în interior, deci nu există nici cea mai mică șansă ca sângele să ajungă în apă. Chiar dimpotrivă, presiunea din apă va opri fluxul cât timp ești în apă. Deci nu este nimic neigienic sau murdar dacă înoți folosind un tampon. 

În schimb, purtarea unui absorbant în timp ce înoți nu este recomandată pentru că absorbantul nu te poate proteja în apă. Dar dacă stai pe șezlong la piscină sau te bronzezi la plajă, poți folosi un absorbant. Pentru a nu se observa, îți recomandăm pantalonii scurți sau o eșarfă purtată peste slipul de baie. Astfel te vei simți mult mai confortabil. Iar dacă ai de gând să te bagi în apă, mai bine ai folosi un tampon. 

Le-ai folosit, dar unde le arunci?

Acum că știi când este nevoie să porți absorbant, tampon și absorbant zilnic, este important să afli și unde să le arunci. Orice ai fi ales, aruncă-l la coșul de gunoi! Obiceiurile bune fac diferența. Ai grijă de mediu dacă nu arunci produsele pentru menstruație în vasul de toaletă, ci la coșul de gunoi.