SĂNĂTATE

Curățarea aparatului dentar: o joacă de copii

Distribuie:
Timp de citire: 3 m

Rezultatele aparatului dentar sunt cu atât mai spectaculoase cu cât îngrijirea orală din perioada purtării este mai bună. De aceea, îți oferim 5 sfaturi, care te vor ajuta pe tine și pe copilul tău să curățați aparatul dentar rapid și eficient.

dinti albi dantura perfecta igiena orala curatarea dintilor tartru dinti dinti galbeni cate minute trebuie sa te speli pe dinti spalarea corecta a dintilor aparat dentar igiena orala cu aparat dentar igiena orala copii aparat dentar copii

Pentru a ajunge cât mai repede în momentul în care copilul se va descurca singur și tu vei avea câteva minute în plus pentru tine, aveți nevoie de o rutină simplă, practicată încă din primele zile de aparat dentar. Aceasta îți va ajuta copilul să întrețină o igienă orală bună și să meargă la dentist doar pentru controalele de rutină.

1. Dacă nu e fixat, nu e de periat

Înainte de periaj: dacă o parte nu este detașabilă, înseamnă că nu trebuie să fie în cavitatea bucală în timpul periajului. Asta incluzând și aparatele dentare mobile, care trebuie îndepărtate și curățate după fiecare masă.

2. 10 secunde preșeDINTE

În timpul periajului: fiecare dinte își dorește 10 secunde în care să fie periat individual, în cadrul fiecărei curățări. Medicii ortodonți sunt de acord cu această dorință și recomandă utilizarea unor mișcări blânde și circulare, atât pe interiorul cât și pe exteriorul fiecărui dinte. Periuța de dinți trebuie ținută la un unghi de 45 de grade față de linia gingiilor, pentru a curăța în jurul sârmelor și a brackeților aparatului dentar.

3. Cea mai mică periuță pentru cele mai mari probleme O dată pe zi: folosește o periuță interdentară pentru a curăța spațiul dintre dinți și aparat, în felul în care medicul dentist v-a recomandat.

4. Welcome to the dance „fluor” Oricând: fluorul devine cel mai bun prieten al copilului tău. Aparatele dentare cresc riscul apariției cariilor, iar fluorul are grijă să mențină puternici și sănătoși dinții copilului tău.

Medicul ortodont vă poate recomanda o pastă de dinți cu o concentrație mai mare de fluor, o apă de gură care să conțină această substanță sau poate aplica un lac protector care să conțină același ingredient. Poți să îi spui copilului tău că, din păcate, fluorul nu îi va face dințișorii fluorescenți, dar măcar previne cariile. Pentru un rezultat cât mai bun, amintește-i să nu clătească gura după periaj, astfel încât substanțele benefice să acționeze un timp mai îndelungat.

5. Singurele pete de culoare ar trebui să fie brackeții

Niciodată: mâncărurile tari, dulciurile lipicioase, zahărul și coloranții puternici nu sunt prietenii aparatului dentar. Pot păta elementele metalice și pot afecta inclusiv sănătatea orală. Lasă-l pe copil să își aleagă cei mai colorați brackeții, dar învață-l să evite sfecla, coacăzele negre, fructele de pădure, sosul de curry și sucul de struguri.

Odată intrate în obișnuință, toate aceste obiceiuri devin o rutină pe care copilul tău nici nu o va mai simți. Respectarea acestor sfaturi vă aduce mai aproape de zâmbetul pe care vi-l doriți, dar nu înlocuiesc controalele regulate. Discută cu copilul tău despre proceduri și igienă, iar pentru orice întrebare, disconfort persistent sau potențiale rupturi ale aparatului, apelează cât de repede la medicul ortodont.

Distribuie:
Consimțământ Cookie-uri