SĂNĂTATE

Igiena orală este esențială pentru dezvoltarea micuțului tău

Distribuie:
Timp de citire: 3 m

Este destul de dificil să îți convingi copilul să se spele pe dinți, mai ales atunci când o cameră plină cu jucării și jocuri îl așteaptă. Dar obiceiurile care conduc la o sănătate orală sănătoasă sunt cruciale pentru dezvoltarea micuțului tău.

Oral B albirea dintilor albirea dintilor acasa dinti albi dantura perfecta igiena orala curatarea dintilor tartru dinti dinti galbeni cate minute trebuie sa te speli pe dinti spalarea corecta a dintilor igiena orala la copii

Importanța spălării dinților bebelușilor

Chiar dacă de abia au început să le iasă dințișorii, este foarte important să îi protejezi. Cariile, care se dezvoltă chiar și pe dinții de lapte ai copiilor, sunt dureroase și destul de costisitoare. Iar apariția unor carii pe dințișorii micuților au efecte de durată asupra sănătății orale ale acestora.

Dacă cei mici au probleme cu dantura acum, atunci se vor afla în aceeași situație și când vor deveni adulți.

Cum îți încurajezi copilul să se spele pe dinți?

1. Fii un bun exemplu

Vedem deseori cum băieții își privesc tații cu admirație atunci când aceștia se bărbieresc sau fetițele uitându-se fascinate la mamele lor care își îngrijesc tenul. De ce să nu le arătăm copiilor și o rutină de spălare a dinților?!

Lasă-i pe cei mici să te vadă atunci când te speli pe dinți dimineața și seara. Folosește gesturi exagerate pentru a le arăta foarte clar fiecare pas al procesului de curățare a danturii. La final, arată-ți în oglindă dinții și asigură-te că ei văd cât ești de fericit și mândru de efortul tău.

2. Lasă-i să exerseze pe alții

Acest lucru ar putea fi puțin inconfortabil pentru tine, dar funcționează. Dacă te-ai săturat să te rogi de copii să deschidă gura pentru a-i spăla pe dinți, atunci deschide tu gura și lasă-i pe ei să îți curețe dantura. Asigură-te că aceștia văd cât de distractiv ți se pare spălatul pe dinți (chiar dacă ei sunt cei care te spală) și vor vrea și ei să intre în acest joc amuzant.

3. Recompensează-ți copilul atunci când se spală pe dinți

Achiziționează sau creează chiar tu un calendar. Cumpără câteva seturi de stickere pe care cel mic să le adore. În fiecare seară sau dimineață, după ce copilul tău s-a spălat pe dinți, recompensează-i efortul cu un sticker pe care acesta îl va lipi pe calendar.

Dacă după o lună calendarul este plin de stickere, recompensează-l pe cel mic cu un premiu și mai mare, precum o jucărie nouă.

4. Transformă totul în joacă

Un truc creativ pentru a încuraja copiii să se spele pe dinți este inventarea unei povești. Vorbește-le despre „soldații de zahăr” care le atacă dințișorii și cum singurul mod în care își pot proteja gura este cu ajutorul periuței și al pastei de dinți. Fă-l să se simtă ca un adevărat supererou care a învins răutăcioșii soldați de zahăr.

5. Folosește-te de muzică

Adaugă puțin ritm celor două minute în care te speli pe dinți. Pune muzică pe telefon și dansează prin baie, dar nu uita ca în tot acest timp să te speli corect pe dinți. Când muzica s-a oprit, ai terminat și curățatul danturii.

Tips: Îți poți încuraja micuțul să se spele pe dinți cumpărându-i o periuță de dinți pe placul lui. Poți încerca periuța de dinți electrică de la Oral-B, împreună cu pasta de dinți Oral-B Stages, special concepute pentru copii.

Distribuie:
Consimțământ Cookie-uri