SĂNĂTATE

Cauzele căderii părului

Distribuie:
Timp de citire: 3 m
28 / 2 / 2021

Există nenumărate cauze ce duc la pierderea părului; uneori, ele se combină și efectele devin dezastruoase.

caderea parului cum sa poresti caderea parului Coafura par drept par ondulat par lung par scurt par mediu tusoare coafura cel mai frumos par par hidratat par ingrijit par hranit tratament par deteriorat balsam pentru par par deteriorat repararea parului

Pe multe din acestea nici nu le bănuiești, așa că nu strică să le știi, fiindcă pe unele le poți preveni − sau măcar poți da o mână de ajutor părului când e în suferință.

Slăbirea bruscă Pierderea rapidă în greutate este o formă de traumă şi poate duce la subţierea firelor, o cură drastică de slăbire văduvind organismul de elemente esenţiale sănătăţii pielii şi părului. Soluţie: o dietă echilibrată şi folosirea şampoanelor cu formule contra căderii părului, inclusiv în faza de dietă.

Deficit de vitamina B Soluţie: ia suplimente, consumă peşte, legume amidonoase şi fructe.

Tricotilomania Este un tic: răsucirea pe deget a unei şuviţe sau tragerea ei aproape încontinuu. Acest joc duce la căderea părului din respectiva zonă. Soluţie: dacă apar zone lipsite de păr, e bine să le fricţionezi cu loţiuni care stimulează creşterea părului și să elimini stresul.

Stresul După un eveniment stresant, părul este împins spre faza de cădere. Soluţie: facilitează-i regenerarea cu loţiuni care acţionează la nivelul scalpului sau chiar cu suplimente speciale pentru păr şi unghii.

Prea multă vitamina A Orice exces strică, lucru valabil şi când e vorba de vitamine. Necesarul zilnic este de 5.000 UI pentru un adult. Soluţie: un tratament aplicat local poate stimula regenerarea.

Lipsa de proteine Dacă organismul nu are la dispoziţie suficiente proteine din dietă, poate apela la alte resurse, iar atunci este stopată faza de creştere, însă nu şi cea de cădere. Se întâmplă des în perioadele de post sau la vegetarieni. Soluţie: peştele, carnea şi ouăle sunt surse foarte bune de proteine, dar şi fasolea boabe, lintea sau ciupercile pot compensa o astfel de carenţă.

Probleme genetice şi hormonale Cauza căderii părului este o combinaţie de gene şi hormoni sexuali masculini. Părul cade de pe tâmple, linia părului căpătând forma literei M. Soluţie: există loțiuni care pot opri pierderea părului şi stimulează creşterea. Se fac tratamente timp de 1-3 luni.

Ereditatea Şi în cazul femeilor poate apărea aşa-numita alopecie androgenică. Dacă în familia ta femeile au început să piardă părul într-un ritm mai alert, acesta rărindu-se, riscul să ţi se întâmple acelaşi lucru e crescut. Soluţie: se recomandă masajul zilnic al scalpului cu soluţii adecvate şi folosirea produselor care ajută firul de păr să se îngroaşe. Ambele acţiuni trebuie făcute zilnic, câteva luni pe an.

Sarcina La femei, sarcina este un stres fizic, dar creează şi un dezechilibru hormonal şi o carenţă de vitamine – însumate, toate acestea duc la pierderea părului. Soluţie: foloseşte şampoane şi balsamuri împotriva căderii părului.

Anemia Una din zece femei suferă de anemie cauzată de carenţa de fier, element ce ajută la fixarea rădăcinilor firului de păr. Soluţie: fă-ţi analizele şi ia suplimente de fier. Foloseşte produse de îngrijire care împiedică pierderea părului.

Afecţiuni autoimune Organismul devine confuz şi poate percepe părul ca pe un corp străin, tinzând să-l elimine. Acesta cade în smocuri şi apar pe scalp zone fără păr. Soluţie: tunde părul, ia suplimente şi fă tratamente locale împotriva căderii părului.

Îmbătrânirea Este normal ca părul să se rărească şi să se subţieze în cazul femeilor trecute de 50 de ani. Soluţie: lasă-ţi părul de lungime medie, astfel încât să poată fi coafat cu volum şi să pară mai des. Foloseşte produse de îngrijire care să dea volum, cu formule speciale anti-aging.

Medicamentele Unele medicamente pot provoca pierderea părului: antidepresivele, anticoagulantele, antiinflamatoarele şi medicamentele pentru tensiune. Soluţie: discută cu medicul şi tratează-ţi părul cu cele mai bune produse ce-i reduc căderea.

Foarte util! În toate aceste cazuri, folosește șamponul anti-mătreață Head&Shoulders Supreme Repair. Rezultatele se văd de la primele utilizări!

Distribuie:
28 / 2 / 2021
Consimțământ Cookie-uri