FRUMUSEȚE

Sfaturi de îngrijire a tenului la bărbați

Distribuie:
Timp de citire: 3 m

Spuma de ras și after shave-ul se alătură lamei de ras pentru o piele catifelată. Dar oare este suficient?

Sfaturi de îngrijire a tenului la bărbați aparat de barbierit barbierit clasic aparat de ras barbierit corect iritatie barbierit modele de barba barba barbati contur barba sfaturi pentru barba tunsori barbati tunsori barbati par lung tuns scurt barbati

Bărbații sunt mai simpliști atunci când vine vorba de produse cosmetice. Și cu cât au mai puține, cu atât și bătaia de cap e mai mică. Ba mai mult, unii cred că produsele cosmetice sunt destinate exclusiv femeilor, cremele, serumurile sunt doar pentru ele. Și chiar dacă pielea lor este mai groasă, mai rezistentă la condițiile de mediu, produce mai mult sebum și prin urmare se ridează mai târziu, și ea are nevoie de hidratare pentru a-și menţine timp îndelungat aspectul tânăr, iar curățarea zilnică nu trebuie nici ea omisă pentru a preveni apariția punctelor negre și iritațiilor.

Iată câteva produse și practici care îți vor îmbogăți ritualul zilnic de îngrijire.

Curățarea

Punctele negre și coșurile pot fi și probleme ale bărbaților, mai ales că sebumul secretat abundent de pielea lor poate înfunda rapid porii. Au nevoie de produse speciale destinate bărbaților și nu pentru că marketingul le-a împachetat în ambalaje cu aspect și cromatică masculine, ci pentru că au o compoziție dedicată pielii cu exces de sebum, așa cum este a lor.

Exfolierea lasă pielea fină

Eliminând celulele moarte, pielea devine mai fină, însă marele avantaj al exfolierii este prevenirea creșterii firelor de păr în piele și asigurarea unui bărbierit la baza pielii.

Lamele aparatului de ras

Aparatul de ras Gillette Proglide FlexBall este preferatul bărbaților. Tehnologia FlexBall permite lamelor să pivoteze din față spre spate și din stânga spre dreapta pentru a răspunde contururilor feței și a oferi un bărbierit precis, mai fin, cu mai puține fire de păr ratate.

Spumă sau gel de ras?

Fie că e vorba despre spumă, care are o consistență mai moale și se clătește ușor, sau despre gel, care are o consistență bogată, hidratând pielea și asigurând o alunecare optimă a lamelor de ras, produsele Gillette duc bărbieritul la un nou nivel. Acestea asigură o acțiune triplă: hidratează, protejează și revigorează. Formula include aloe și conține emolienți pentru a proteja pielea împotriva iritației în timpul bărbieritului. Loțiunea după ras fără alcool reface echilibrul sănătos al pielii după bărbierit și hidratează instantaneu pentru a calma pielea.

Crema hidratantă este de ajutor

Spuma de ras, chiar și gelul degresează pielea, iar lama elimină și ea o parte din celulele superficiale. Apoi dezinfectarea pielii cu loțiunea după ras contribuie și ea la deshidratare. Însă o cremă hidratantă este cea care va restabili echilibrul, va menține hidratarea și va ține ridurile la distanță. Crema trebuie aplicată la câteva minute după after shave, pentru a-i lăsa timpul necesar de acțiune acestuia.

Distribuie:
Consimțământ Cookie-uri