FRUMUSEȚE

Detoxifierea părului

Distribuie:
Timp de citire: 3 m

Detoxifierea părului este primul pas pentru un păr sănătos și strălucitor și poate fi realizat prin metodele recomandate de stilistul Richard Ward.

Detoxifierea părului | Youtil

Iată care sunt cele cinci metode ideale pentru detoxifierea părului.

Curăță părul în profunzime

După sezonul sărbătorilor și al petrecerilor de Anul Nou, când părul a fost supus tratamentelor cosmetice și efectelor produselor de styling, este important ca acesta să fie spălat și curățat în profunzime de impuritățile acumulate la rădăcina firului de păr. Folosiți pentru spălat șampoane cât mai puțin agresive, care curăță și hrănesc scalpul. Încercați produsele din noile game Head & Shoulders și Pantene care dau rezultate uimitoare, fiind delicate atât cu firul de păr, cât și cu scalpul.

Periază părul cu grijă

Deoarece părul are tendința să se rupă, se recomandă folosirea unui pieptene sau a unei perii care să descurce părul cu ușurință, fără să îl electrizeze, lăsându-l neted și moale. Obiceiul de a peria părul înainte de culcare este o abordare excelentă. Pieptănatul și periatul părului sunt pași esențiali în detoxifierea părului. Presiunea pe care o pui asupra rădăcinii părului, în timpul periatului, stimulează rădăcina firului de păr și zona scalpului devine mai bine irigată sangvin.

O dietă sănătoasă

Alimentația influențează direct aspectul părului – prin urmare, o dietă echilibrată este esențială pentru sănătatea părului. Include în dietă alimente care stimulează circulația sangvină, cum ar fi nucile și alunele, semințele și fructele de pădure. Astfel, este asigurată o circulație optimă a sângelui la nivelul foliculilor firelor de păr, pentru un aspect sănătos și strălucitor. Este esențial să bei multă apă pentru că aceasta are un rol important în detoxifierea părului și a întregului organism, de altfel.

Folosește săptămânal o mască de păr

Pentru părul uscat și deteriorat care a fost întins cu placa, se recomandă folosirea o dată sau de două ori pe săptămână a unei măști de păr care se aplică pe părul umed și se lasă 15 minute să acționeze.

Mergi la coafor

O dată la 6 – 8 săptămâni mergi la coafor pentru tăierea vârfurilor, astfel încât părul să aibă un aspect ordonat și bine definit. Părul care a fost lăsat să crească mai mult de 12 săptămâni va arăta uscat și în dezordine, dar și lipsit de stil.

Detoxifierea părului nu este un demers pe care să îl faci din când în când, ci este o măsură de îngrijire permanentă.

Distribuie:
Consimțământ Cookie-uri