FAMILIE

Tot ce trebuie să știi despre Halloween

Distribuie:
Timp de citire: 3 m

Pe 31 octombrie, milioane de oameni sărbătoresc Halloweenul, o sărbătoare care vine la pachet cu petreceri tematice, costumații și cu superstiții.

Tot ce trebuie să știi despre Halloween

Această sărbătoare este de origine celtică și a fost introdusă în alte țări de imigranții irlandezi ai Statelor Unite ale Americii. Celții credeau că pe 31 octombrie spiritele intrau în comunicare cu cei vii și coborau pe pământ. Astfel, oamenii se deghizau în monștri și ieșeau pe străzi pentru a face mult zgomot și astfel, credeau ei, că vor speria spiritele rele.

Legende și tradiții de Halloween

Există foarte multe obiceiuri și tradiții legate de această sărbătoare. În Scoția, există o tradiție conform căreia, dacă fetele nemăritate agață un cearceaf ud în fața unui foc în seara de Halloween, ele pot vedea imaginea viitorului soț.

În Mexic nu se sărbătorește Halloween, ci Ziua Morților. În prima și a doua zi a lunii noiembrie, mexicanii se costumează în fantome și pornesc într-o procesiune pe străzile orașelor.

Se mai spune că, dacă în noaptea de Halloween vedeai un păianjen prin casă, acest lucru însemna că spiritul unei persoane dragi te veghea.

Cât privește celebra lumânare aprinsă în dovleac, din noaptea de Halloween, ei bine, aceasta avea menirea de a ține spiritele rele la distanță.

Dacă în noaptea de Halloween se întâmpla să-ți zboare vreun liliac prin casă se spunea că în aceea casă sunt spirite rele.

Halloween, în zilele noastre

Astăzi, în preajma zilei de Halloween, magazinele din toată lumea au în ofertă o mulțime de obiecte specifice acestei sărbători: de la măști și costumații, la afișe și tot felul de decorațiuni atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari. Tips: păstrați costumurile celor mici pentru următorul Halloween! Le puteți curăța cu detergent de la Ariel!

Mai mult, în fiecare casă se simte acum mirosul de plăcinte cu dovleac sau tot felul de brioșe in forme îndrăznețe și chiar înfricoșătoare.

Cei mai câștigați de pe urma acestei sărbători sunt copiii, care sunt puși la treabă să scobească dovleci și care primesc tot felul de dulciuri. Atenție însă! Nu uitați să le spuneți celor mici să se spele pe dinți, după fiecare masă, cu Oral-B!

Să ne bucurăm de Halloween și de fiecare prilej de a sărbători alături de copiii noștri!

Distribuie:
Consimțământ Cookie-uri