FAMILIE

Prăjitură cu chili și ciocolată

Distribuie:
Timp de citire: 3 m

Dulce energizant, modern, rafinat. O combinație pe care, la prima vedere, n-ai vrea să o testezi, dar pe care o vei iubi.

Prăjitură cu chili și ciocolată

Ingrediente:

100 ml cafea tare, espresso ✪ 100 g zahăr brun ✪ 1 baton de scorțișoară ✪ 1 linguriță de fulgi de ardei iute ✪ 175 g unt ✪ 175 g ciocolată neagră ✪ 60 g ciocolată cu lapte ✪ 4 ouă

Mod de preparare:

1.Fierbe 20 de minute, la foc mic, cafeaua, zahărul brun și batonul de scorțișoară. Când sosul s-a îngroșat, scoate batonul și adaugă untul, fulgii de ardei iute și omogenizează.

  1. Mărunțește în robotul de bucătărie cele două tipuri de ciocolată. Pune ciocolata într-un bol și toarnă peste ea siropul de cafea. Amestecă până se topește ciocolata.
  1. Încorporează pe rând gălbenușurile și spuma de albușuri, amestecând delicat.
  1. Tapetează cu hârtie de copt baza unei tăvițe pentru tort și unge pereții. Toarnă compoziția și așază forma într-un vas mai mare cu apă. Coace prăjitura la foc mediu, pentru 50 de minute, până când mijlocul se încheagă, iar marginile se desprind de vas.
  1. Lasă prăjitura să se răcească în tavă. După opt ore, răstoarn-o pe farfurie.

Această prăjitură este recomandată în sezonul rece pentru că ardeiul iute îți încălzește simțurile. În plus, după savurarea acestui produs bogat în ciocolată, igiena orală este esențială. Folosește periuța electrică Oral-B Smart 4 4900, cu 40000 de pulsații și rezultatul este garantat.

Distribuie:
Consimțământ Cookie-uri