5 deserturi pe care le poți face acasă, împreună cu copilul tău


Familie
26/01/2023

A sosit momentul să îți implici copilul în bucătărie. Alegeți împreună rețete rapide și sănătoase.

Prin includerea acestei activități în viața de familie veți petrece mai mult timp alături de copil, îl veți învăța lucruri noi și îi veți stimul astfel creativitatea.

Biscuiți sărați cu semințe

Ingrediente: 100 g unt, 100 g brânză sărată și 100 g făină.

Toate cele trei ingrediente să amestecă și se lasă la frigider între 30-60 de minute, apoi se ia coca și se modelează biscuiții în forme rotunde sau tăiați dreptunghiular și se pun pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Apoi, amestecați un ou și ungeți biscuiții, presărați deasupra amestec de semințe: in, semințe de dovleac sau semințe de floarea soarelui. Copii vor adora să se joace cu coca și mai ales să vă ajute la presărat semințele. În cuptorul preîncălzit la 180 grade se lasă la copt în jur de 20-30 de minute (până se rumenesc).

Pancakes cu ciocolată

Ingrediente: 500 ml lapte, 2 ouă, 400 de grame de făină, 3 linguri unt topit, un plic de zahăr vanilat, 2 linguri de zahăr, un praf de sare, 2 lingurițe de praf de copt o jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu și cremă de ciocolată cu alune, pentru servit.

Amestecați ingredientele uscate: făina cu zahărul, zahărul vanilat, praful de copt și bicarbonatul de sodiu. Separați apoi albușurile de gălbenușuri. Adăugați un vârf de sare peste albușuri și mixați bine până obțineți o spumă tare. Amestecați laptele cu untul topit, turnați peste gălbenușuri și amestecați bine. Adăugați apoi gălbenușurile peste făină și amestecați bine compoziția, încorporați apoi și albușurile bine. Încălziți tigaia la foc mic și topiți puțin unt. Când clătitele sunt gata, adăugați crema de ciocolată.

Brioșe cu iaurt și banane

Ingrediente: 2 banane bine coapte (aprox. 200 g, curățate), 100 g iaurt gras, 60 g zahăr brut, 1 ou, 60 g zahăr alb, 180 g făină pentru prăjituri, 30 g cacao neagră, un praf de sare, 5 g praf de copt și 1 lingură extract de vanilie.

Zdrobiți bananele cu o furculiță, apoi adăugați restul ingredientelor peste bananele pasate și amestecați foarte bine să se omogenizeze compoziția. Aprindeți cuptorul la 180 de grade și pregătiți o tavă specială pentru 10 brioșe. Fie ungeți tava cu puțin unt, fie folosiți hârtiuțe speciale pentru brioșe.Turnați compoziția în forme și dați tava la cuptor pentru 30-40 de minute. Puteți face și testul cu scobitoarea pentru a vă asigura că brioșele sunt bine coapte în interior.

Ciocolată de casă fără zahăr

Ingrediente: 100 g unt de cocos, 50 g cacao, 150 g îndulcitor din agave pudră, 100 ml apă, 350 g lapte praf din soia, 50g nuci și 1 linguriță extract de vanilie. Într-o cratiță puneți untul, îndulcitorul și apa și lăsați la foc mic până se topesc. Dați deoparte și lăsați lichidul să se răcească. Apoi, amestecați cacao și extractul de vanilie în fir subțire peste compoziția care s-a răcit până obțineți o pastă groasă și lucioasă. Puneți nucile tăiate mărunt pe o folie de plastic și formați un tub pe care îl strângeți apoi la capete. Dați ciocolata astfel obținută la rece pentru minim două ore, apoi tăiați rondele.

Înghețată cu iaurt și căpșuni

Ingrediente: 400 g căpșuni, 300 g iaurt grecesc, 50 g zahăr, o lingură zeamă de lămâie.

Amestecați căpșunile cu zahărul și lăsați-le aproximativ 20 minute la macerat, amestecând din când în când. Adăugați fructele (cu tot cu sirop) și sucul de lămâie într-un blender și amestecați până când obțineți un piure de căpșuni.

Adăugați iaurtul și amestecați foarte bine, apoi puneți compoziția în forme pentru înghețată și lăsați la congelator peste noapte. Ca să puteți scoate înghețata din formele speciale, turnați puțină apă caldă peste ele.