3 idei originale de Mărțișor


Familie
5/02/2021

Cu toții știm că Mărțișorul marchează începutul primăverii și se oferă doamnelor și domnișoarelor de 1 Martie.

Deși de regulă se poartă în piept, ca o broșă, această tradiție s-a schimbat mult de-a lungul timpului. Vrei să-i oferi unei persoane dragi altceva decât clasicul mărțișor? Anul acesta, e o ocazie perfectă pentru a dărui un mărțișor pe care n-o să-l uite și nici nu se va pierde printre celelalte.

Mărțișorul comestibil

macaroon gift

Da, ai citit corect. Oferă-i un mărțișor comestibil sub forma unor macarons, acele delicii franțuzești cărora îți este imposibil să le reziști. E de ajuns ca ambalajul să fie creat special pentru 1 Martie (unele cofetării se pregătesc special pentru acest eveniment) sau poți tu adăuga tradiționalul șnur alb cu roșu și voila – ai obținut un mărțișor care va aduce multă bucurie și va satisface pofta de dulce chiar și a celor mai pretențioase.

Mărțișorul de plantat

pregatire ghiveci pentru insamantare

Legenda mărțișorului în folclorul românesc pornește de la floarea din părul fetei babei Dochia. Baba Dochia vede această floare și vrea să se convingă singură că a venit primăvara, așa că pleacă la drum cu oile sale și cele 12 cojoace. Într-adevăr, primăvara, natura se trezește la viață, iar acesta este cel mai potrivit anotimp pentru a planta ceva. Există diferite variante pe piață de kituri de plantat – flori sau plante aromatice care pot fi ținute cu ușurință pe balcon. Adaugă un șnur tradițional și un mesaj primăvăratic și ai mărțișorul perfect!

Mărțișorul do-it-yourself

doua vase de sticla

Studiile arată că activitățile creative cu mâinile, cum ar fi pictatul sau lucrul manual, aduc multă relaxare și contribuie la starea de bine. De aceea, noi îți sugerăm un mărțișor neconvențional – unul pe care persoana căruia i-l dăruiești să-l creeze singură. Există tot felul de cursuri online, în care primești materialele acasă printr-un curier și, în ziua stabilită, te apuci de lucru sub supravegherea artistului. Poți crea un mic terariu într-un suport de sticlă, care apoi să fie folosit drept element decorativ în casă sau poți crea chiar și un mărțișor de pus în piept fie lipind diferite elemente, fie prin quilling sau prin modelarea unor figurine din lut și uscarea lor la cuptor.