FAMILIE

Preparate și activități cu copiii în bucătărie

Distribuie:
Timp de citire: 2 m

Unii copii sunt pasionați de bucătărie, alții nici nu vor să audă de așa ceva. Dar când vrei să îi ai sub privirile tale atunci când ai treabă la bucătărie, atunci este bine să îi implici și pe cei mici.

bucatarie joaca impreuna in bucatarie familie copii parinti in bucatraie cum sa implici copiii in bucatarie ajutor in bucatarie jocuri distractive pentru copii jocuri distractive pentru bucatarie familie

Când vrei să îi ai sub privirile tale atunci când ai treabă la bucătărie, atunci este bine să îi implici și pe cei mici.

Mai mult, dacă îi implici în bucătărie, le vei dezvolta interesul pentru gătit, dar și cel pentru mâncarea sănătoasă.

Și ce poate fi mai frumos decât prepararea cinei alături de micuții gălăgioși și simpatici?! Iar desertul este mult mai dulce atunci când ei se mândresc că au participat la prepararea lui.

Iată cum îi poți implica pe cei mici în bucătărie

1. Spălatul fructelor și legumelor

Lasă-i să își spele propriile legume și fructe. În acest timp, vorbește-le despre culori, texturi și valori nutriționale. Explică-le cum fibrele ajută la curățarea stomacului și de ce acest lucru este important. Spune-le care este beneficiul acelui aliment și asociază-l cu un supererou sau o prințesă.

2. Pasatul

Copiii adoră să paseze lucruri, mai ales dacă o fac cu mâinile goale. De asemenea pot folosi o furculiță de plastic pentru a strivi legumele fierte, precum cartofii sau avocado.

3. Turnarea lichidelor

Cei mici adoră să exploreze texturile. Data viitoare când adaugi apă sau lapte în compoziția prăjiturilor, lasă-i să te asiste.

4. Amestecarea ingredientelor

Dă-le copiilor o lingură de lemn și un bol și vei fi surprins! La început vor vărsa ingredientele și vor face mizerie în jur, dar în timp vor reuși să facă totul ca la carte.

5. Frământarea aluatului

Să recunoaștem, aluatul pare să fie un magnet pentru micile mânuțe. Copiii nu se pot abține atunci când frămânți aluatul pentru pâine sau gogoși. Lasă-i și pe ei să se murdărească pe mâini. Nu o să le facă deloc rău!

6. Presărarea

Atunci când faci pizza, dă-le lor ingredientele pentru topping și lasă-i să le așeze pe blat. Se vor distra și în același timp vor învăța câte ceva despre fiecare ingredient.

7. Spălarea vaselor

La început va fi un adevărat dezastru! Dar cum copiilor le place la nebunie să se joace cu apa, atunci și spălatul vaselor va deveni o plăcere pentru ei. Arată-le cum speli vasele cu un detergent de vase care să-ți protejeze mâinile, precum Fairy Sensitive, și lasă-i să pună farfuriile și tacâmurile la uscat.

Distribuie:
Consimțământ Cookie-uri