FAMILIE

5 idei de jocuri și activități în familie

Distribuie:
Timp de citire: 3 m

Îți dorești să te conectezi cu copilul tău, dar îți lipsește inspirația? Iată câteva idei de jocuri de familie pentru momente de distracție împreună.

5 idei de jocuri și activități în familie| Youtil

Copiii au nevoie de conectare prin joacă, așa că nu este de mirare că micuțul tău trage toată ziua de tine să vă jucați. Mai jos am făcut o selecție de jocuri pentru toate vârstele, care vor face toți membri familiei să se simtă bine.

1. Jenga

Acest joc clasic va ridica suspansul la cote maxime și poate fi jucat și de copii cu vârste începând de la 3 ani. Dezvoltă motricitatea fină și aduce zâmbete pe buzele tuturor. Cine va dărâma turnul?

2. Jocuri tip Piticot

Există o varietate mare de jocuri pe piață, care au o tablă de joc, pioni și zaruri, iar scopul jocului e să ajungi primul la linia de sosire. Aceste jocuri pot fi jucate și de copiii mai mici și le vor dezvolta abilitățile matematice, precum și capacitatea de a urma reguli simple.

3. Twister

Acest joc nu are o limită de vârstă, poate doar de lungime a mâinilor și a picioarelor . Urmați instrucțiunile și asigurați-vă că există cineva prin preajmă care să vă facă o poză. Veți ajunge în cele mai contorsionate poziții și veți rămâne cu niște amintiri tare distractive.

4. Jocuri colaborative

Dacă vrei să insufli ideea de colaborare copilului tău, alege un joc la care nu poți câștiga decât dacă toți jucătorii lucrează împreună. Jocuri ca Outfoxed, Teamtower sau Story Cubes le vor stimula celor mici capacitatea de a lucra în echipă și le vor dezvolta imaginația.

5. Boardgames pentru copiii mai mari

Dacă micuțul tău știe deja să citească, să numere și are răbdare la jocurile mai lungi, poți trece la jocuri mai complexe, precum Catan, Dixit, Planet, Lumea Viselor sau Micul Prinț.

Distribuie:
Consimțământ Cookie-uri