CASĂ YOUTILATĂ

Cum ai grijă de hainele din materiale delicate?

Distribuie:
Timp de citire: 3 m

Știm, nu ți-ai dori să duci la curățat de fiecare dată bluzele din mătase, puloverele din cașmir și nici pantalonii subțiri de vară.

Cum ai grija de hainele din materiale delicate materiale fine haine curate detergent automat pentru haine delicate cum spalam hainele delicate care este cel mai bun detergent pentru haine delicate

Însă nici nu-ți poți asuma riscul ca hainele tale din materiale delicate să fie stricate, decolorate sau micșorate de spălatul la mașină. Ce faci? Avem noi câteva soluții perfecte.

Mai întâi, verifică-ți garderoba! Ce înseamnă, mai exact, haine din materiale delicate?

În principal, acelea realizate din materiale precum cașmirul, mătasea, lână fină, satinul, inul sau articolele vestimentare brodate sau cu paiete. Cașmirul sau lâna fină se pot strânge dacă sunt spălate în apă prea caldă, bumbacul fin sau inul se pot deteriora la temperatură înaltă sau atunci când sunt centrifugate prea puternic, paietele se pot desprinde de pe haine, iar satinul se poate șifona iremediabil. Dacă ai în dulap mai multe astfel de piese și nu vrei să-ți risipești economiile pe servicii de curățătorie, pune în practică aceste trucuri.

Metoda numărul unu: spălatul de mână.

  1. Grupează piesele vestimentare pe categorii (mătase, cașmir, lână etc, dar și pe culori). Umple chiuveta cu apă călduță și adaugă în ea un detergent special pentru haine delicate. Scufundă ușor hainele în apă și, cu un strop de detergent lichid freacă ușor petele sau zona axilei pentru a elimina mirosul de transpirație.

  2. Apoi rotește cu mâna hainele prin apă. Scurge apa, iar în a doua tură de apă pune balsam pentru rufe delicate, dar nu direct pe material, și lasă hainele din nou la înmuiat. Clătește la final cu apă călduță sau rece, apoi presează delicat materialul pentru a elimina astfel o parte din apă.

  3. Lasă hainele la uscat pe un prosop, pentru a evita ca materialul să se întindă (sfat valabil mai ales pentru puloverele din lână sau cașmir). Pentru satin sau rochiile cu paiete poți folosi un umeraș pe care să usuci hainele.

Atenție: citește etichetele înainte, iar dacă hainele au temperaturi de spălare diferite, alege temperatura cea mai joasă, sau chiar apa rece.

Putem spăla haine din materiale delicate și la mașină? Da, se poate, dacă urmezi aceste sfaturi simple.

  1. Întoarce hainele pe dos, golește buzunarele, încheie fermoarele și capsele, verifică cusăturile să nu fie slăbite și pune în săculeți separați pentru rufe piesele care au paiete sau broderii, pentru ca acestea să nu agațe alte haine (găsești acești săculeți la supermarket sau îi poți substitui cu fețe de pernă albe din bumbac subțire).

  2. Folosește un detergent special pentru materiale delicate și, mai ales, folosește un balsam pentru rufe care să păstreze acestora textura impecabilă (mizează pe Lenor Sensitive Pure Care sau Lenor Soft Embrace - ambele vor acționa ușor asupra fibrelor naturale).

  3. Setează temperatura apei cât mai jos posibil, oprește programul de spălat pentru lucruri delicate la jumătate și nu folosi deloc programul de stoarcere!

Trucuri suplimentare

Ține cont că fiecare material este special! Rochiile din satin permit folosirea apei călduțe. Cămășile din mătase, spălate de mână, au nevoie de foarte puțin detergent și de un strop de balsam (pe care nu trebuie să îl torni direct pe material, ci să îl diluezi în apă). Puloverele din cașmir au nevoie neapărat de balsam - Lenor Shea Butter și Lenor Silk Blossom sunt cele mai potrivite pentru astfel de țesături.

Atenție: niciodată nu usca hainele din materiale delicate direct în lumina soarelui sau pe un calorifer prea fierbinte! Piesele vestimentare din mătase, satin sau in pot fi călcate cât sunt încă puțin umede, pentru a scăpa de cutele inestetice.

Distribuie:
Consimțământ Cookie-uri