CASĂ YOUTILATĂ

Protejează-ți sănătatea prin curățenia generală în bucătărie

Distribuie:
Timp de citire: 3 m

Locul care ar trebui să fie cel mai curat găzduiește de fapt o mulțime de bacterii.

Curățenie în bucătărie: ce trebuie să faci pentru a-ți proteja sănătatea curatenie in casa curatenie apartament curatenie generala sfaturi pentru curatenie organizarea casei sfaturi curatenie generala curatenie in casa curatenia de primavara

Cele mai multe dintre acestea se găsesc pe bureții de vase și pe cârpe, dar nici chiuveta, mânerul frigiderului sau tocătorul de lemn nu sunt atât de curate pe cât crezi.

Ce e de făcut?

  • Schimbă bureții de vase o dată pe săptămână. Bureții sunt depozitați la temperatura camerei, într-un mediu umed, deci bacteriile au condițiile ideale ca să se înmulțească în voie. Apoi, de pe bureți vor trece pe vasele pe care le speli, apoi în mâncare, apoi în organismul tău.

  • Schimbă cârpele de bucătărie o dată la două-trei zile și asigură-te că le speli întotdeauna foarte bine.

  • Dezinfectează locurile unde pui cel mai des mâna: întrerupătoare, mânerul de la frigider și cel de la cuptor, cafetiera, mânerele sertarelor etc. Pune câteva picături de dezinfectant pe o cârpă umedă și curăță toate aceste zone predispuse la murdărie, apoi limpezește suprafețele cu apă călduță.

  • Spală corect tocătorul de lemn. Atunci când tai carne sau legume pe tocător, particule minuscule rămân în acesta din cauza cuțitului. Apoi, pot ajunge în alte alimente. De aceea, ar trebui ca după fiecare utilizare să stropești tocătorul cu sare și să freci bine suprafața cu o jumătate de lămâie.

  • Nu lăsa vasele murdare prea mult timp. Resturile alimentare pot intra repede în fermentație, provocând un miros neplăcut și multe bacterii. Curăță-le cu Fairy, care este ideal atât pentru suprafețele pline de grăsime, cât și pentru cele cu mâncare întărită.

  • Aragazul este expus în permanență la murdărie și la bacterii. Mediul este favorizat de depunerile de grăsime care pot apărea în jurul arzătoarelor sau în cuptor. După fiecare utilizare a aragazului curăță zonele expuse cu cârpa îmbibată în detergent de vase. Acesta este mai puțin agresiv cu metalul, iar aragazul tău va arăta bine mai mult timp.

Mucegaiul se dezvoltă oriunde găsește umezeală. Când vine vorba de bucătărie, prezența lui trebuie să te îngrijoreze destul de tare, având în vedere că poți petrece multe ore acolo, gătind sau luând masa alături de toți membrii familiei.

Cum ne protejăm?

  • Nu supraîncălzi locuința. Dacă vei face acest lucru, pereții vor „transpira”, devenind o suprafață ideală pentru mucegai.

  • Folosește un dezumidificator. Este foarte eficient și te scapă rapid de umezeală. Vei fi uimită să vezi câtă apă colectează un astfel de dispozitiv pe parcursul unei zile.

  • Aerisește foarte des încăperea. Vaporii de apă sunt principala cauză a mucegaiului.

  • Folosește soluții antimucegai în cazul în care acesta a pătruns în casă, apoi zugrăvește pereții.

Distribuie:
Consimțământ Cookie-uri