CASĂ YOUTILATĂ

Curat în casă, pas cu pas

Distribuie:
Timp de citire: 3 m

O casă curată dă startul unei veri de neuitat. Urmărește pașii din ghidul de mai jos și bucură-te alături de cei dragi de o casă impecabilă.

Curățenia de vară, step by step curatenie in casa curatenie apartament curatenie generala organizare bucatarie sfaturi pentru curatenie organizarea casei sfaturi curatenie generala curatenie in casa curatenia de primavara

Înainte de a începe:

 1. Curăță blatul de la bucătărie.

Înainte de a te îmbarca într-o curățenie generală, trebuie să faci puțină ordine. Adună lucrurile de pe jos, de pe blatul de la bucătărie și de pe masă și chiar și pe cele uitate pe mobilă. Astfel vei putea curăța mai ușor toate părțile casei.

 1. Fă un plan de curățenie

Gândește-te în ce ordine vei curăța camerele și cât timp vrei să aloci fiecărui spațiu.

 1. Aprovizionează-te

Pregătește-ți toate ustensilele și produsele de curățare de care vei avea nevoie precum mătură, mop, detergent de vase, soluție de spălat podelele și produse de curățare a obiectelor sanitare.

Cum să cureți casa, pas cu pas

Baia

 1. Curăță dușul, cada, chiuveta și toaleta. Înainte de a începe curățenia în baie, aplică produsele de cuățare pentru ca acesta să aibă timp să dizolve urmele de săpun depuse, precum și microbii. Acest lucru va face curățarea mult mai ușoară. Nu uita să ștergi și baza toaletei în apropiere de podea, unde se depune cel mai mult praf.

 2. Șterge colțurile și marginile camerei cu o soluție de dezinfectare care degresează cu eficiență și precizie fiecare colțișor.

 3. Șterge oglinda din baie. Cu o cârpă de microfibră și puțină soluție de geamuri, oglinda ta va străluci.

 4. Curăță sub chiuvetă și în interiorul dulăpioarelor. În timp, aceste spații tind să devină aglomerate. Scoate toate obiectele din ele și șterge-le de praf. Dacă pui lucrurile înapoi, aruncă-le pe cele de care nu mai ai nevoie și organizează-le pe celelalte.

 5. Dezinfectează mânerele ușilor. Aceste piese sunt de obicei neglijate și totuși sunt cele mai pline de germeni din întreaga casă. Este necesar să le ștergi cu un dezinfectantpe care să îl dizolvi în puțină apă.

Bucătăria

În bucătărie, avem, de obicei, cea mai multă treabă. Această cameră îți va ocupa cel mai mult timp.

 1. Șterge dulapurile.

Cu o cârpă de microfibră șterge dulapurile atât la interior cât și la exterior. Dacă s-a depus grăsime pe uși sau pe deasupra dulapurilor, poți folosi puțin dezinfectant care elimină cu ușurință murdăria și eliberează în același timp un parfum proaspăt de curățenie.

 1. Curăță frigiderul și congelatorul.

Scoate toate produsele din frigider și congelator pentru a putea curăța mai ușor tot interiorul. Începe să cureți de sus în jos pentru a fi sigur că nu uiți niciun loc. Când pui mâncarea la loc, asigură-te că verifici data expirării și că arunci tot ce este stricat. Nu uita să cureți și ușa frigiderului și să dezinfectezi mânerele.

 1. Curăță aragajul și cuptorul.

Acestea sunt pline de grăsime. Pentru a o dizolva mai ușor folosește un gel special pentru curățarea profundă a suprafețelor. Șterge apoi cu o cârpă cu apă caldă.

 1. Curăță cuptorul cu microunde

Pulverizează în interiorul cuptorului cu microunde puțin degresant, lasă-l să acționeze câteva minute și șterge cu o cârpă udă.

 1. Șterge blaturile

Înlătură toate obiectele de pe blaturi și folosește un spray dezinfectant pentru a șterge toate colțurile și spațiile cărora nu le acorzi prea multă atenție în mod normal. Și dacă tot cureți blaturile, șterge și pereții.

Livingul

 1. Dă cu aspiratorul peste tot. Acordă puțin mai multă atenție în colțurile unde s-a depus mai mult praf.

 2. Șterge de praf mobila

 3. Șterge lustra

 4. Șterge geamurile cu o soluție pentru geamuri

 5. Curăță clanțele ușilor

 6. Curăță electronicele. Nu uita să ștergi de praf în spatele televizorului.

Dormitorul

 1. Bagă la spălat cearceafurile, coverturile și pernele. Alături de Ariel, poți pune în mașina de spălat și puțin Ace Colour, precum și balsamul de rufe Lenor. Astfel, când le vei așeza la loc, în cameră va persista un miros plăcut și curat.

 2. Aspiră salteaua

 3. Șterge de praf suprafețele pe care în general le neglijezi, precum lustra, ramele fotografiilor și ale geamurilor.

 4. Aspiră pe sub mobilă, inclusiv sub dulapuri și sub pat. Acordă o atenție sporită colțurilor. La final, dă cu mopul în întreaga casă. Poți utiliza Mr Proper pentru podele mai curate și mai strălucitoare. Curățenia de vară este gata!

Distribuie:
Consimțământ Cookie-uri