CASĂ YOUTILATĂ

Curățenia de toamnă în câțiva pași simpli

Distribuie:
Timp de citire: 3 m

Oricât de dor ne-ar fi de vară, de mare și de cocktelurile de pe plajă, a venit toamna. Iar casa trebuie curățată după o vară plină de praf.

Curățenia de toamnă în câțiva pași simpli

Nu te speria, poți face curat în casă în doar câțiva pași simpli. Casa ta va arăta ca nouă cât ai zice „toamnă”.

Iată cum poți face curat în doar câțiva pași simpli:

1. Aspiră covoarele și canapelele

Primul pas al curățeniei este aspirarea în profunzime a cuvoarelor, dar și a mobilei. Pe timpul verii, canapeaua și patul a adunat o mulțime de praf, iar acum este timpul să le eliminăm din casa noastră.

2. Șterge mobila de praf

Mobila ar trebui ștearsă de praf cel puțin o dată la două zile. Dar dacă nu ai timp curăț-o la marea curățenie de toamnă.

3. Spală perdelele

Casa pare mult mai curată dacă perdelele sunt proaspăt spălate. Pentru un miros curat și proaspăt în toată casa, îți recomandăm să speli perdelele la o temperatură de 30 grade, cu Ariel Touch of Lenor.

4. Spală geamurile

Poți curăța casa în fiecare colțișor, dar dacă nu speli geamurile aceasta va părea în continuare murdară. Șterge atât geamurile cât și ramele acestora, cel puțin o dată la două săptămâni.

5. Curăță în spatele mobilei

Uităm adesea să dăm cu aspiratorul sau să dăm cu mopul în spatele mobilei. Acum este timpul să faci și acest lucru. Așa te asiguri că nu va mai rămâne niciun firicel de praf în spatele mobilei sau în colțurile ascunse.

6. Spală frigiderul

Da, odată pe an, toamna, este recomandat să dezghețăm și să spălăm frigiderul, precum și congelatorul. Scoate toate alimentele din acesta și lsaă-l să se dezghețe la temperatura camerei. După aceea șeterge-l cu o soluție formată din apă, puțin oțet și bicarbonat de socdiu. Șterge bine cu o cârpă umedă pentru a înlătura surplusul lăsat de soluție.

Și da, facem asta toamna pentru că vara suntem mult prea preocupați cu vacanțe, concedii, mare, prieteni și familie. Și este recomandat ca această acțiune să se facă în acest sezon pentru ca alimentele să nu se strice cât timp noi așteptăm ca frigiderul să se dezghețe.

Iar dacă pui puțină muzică în timp ce faci toate acestea, curățenia de toamnă îți va părea mult mai distractivă!

Distribuie:
Consimțământ Cookie-uri