CASĂ YOUTILATĂ

Ce trebuie să știi despre minimalism

Distribuie:
Timp de citire: 3 m

Află care sunt regulile de bază ale minimalismului și cum le poți aplica în viața de zi cu zi fără prea mult efort.

Ce trebuie să știi despre minimalism | Youtil

Cea mai mare problemă atunci când începi să ai prea multe lucruri este că toate ocupă foarte mult loc, ajungând astfel să solicite și timp și energie. Toate au tendința să se adune într-o mare grămadă de lucruri pe care la un moment dat nu le mai folosim și nici nu le mai vedem. Continuăm să cumpărăm lucruri și să le adăugăm la grămăjoară și dezvoltăm această inerție de a adăuga constant obiecte care nu ne aduc niciun beneficiu.

Dacă vrei să schimbi asta, urmează următoarele reguli:

Nu cumpără lucruri rapid

Majoritatea suntem în mod natural cumpărători impulsivi. Fiecare lucru nou ne dă o mică doză de fericire și avem impresia că de multe ori asta e soluția pentru zilele cu o dispoziție mai proastă. Pentru a schimba acest obicei, încearcă să aștepți câteva zile înainte de orice achiziție minoră și câteva săptămâni înainte de orice achiziție majoră. Vei fi surprins de câte ori te vei răzgândi și care va ajunge să fie decizia ta finală la sfârșitul perioadei de așteptare.

Ai grijă de ce ai deja

Poți extinde perioada de viață a lucrurilor pe care le ai deja având grijă de ele într-un mod potrivit. Tocmai de aceea, e mult mai bine să ai doar câteva lucruri de care să ai mare grijă decât să ai tot felul de mărunțișuri de care uiți și pe care nici nu vrei neapărat să le păstrezi în perfectă stare.

Fă curățenie în mod regulat

Regula în acest caz este foarte simplă. Cu cât faci curat mai des cu atât observi care sunt lucrurile de care te împiedici și pe care le tot ocolești de fiecare dată. Exact acelea fac parte din categoria care trebuie donată sau vândută. Fă curat pentru a-ți întreține casa o dată pe lună, iar o dată la 6 luni fă o curățenie generală care să reîmprospăteze totul.

Alege un design inteligent

Când faci o astfel de schimbare în viața ta ai nevoie de un spațiu care să îți încurajeze deciziile. Spațiile din casă cu o grămadă de sertare și dulăpioare încurajează dezordinea și acumularea de lucruri inutile. Cu cât spațiul este mai simplu, cu atât și depozitarea va fi făcută mai inteligent și achizițiile inutile vor fi din ce în ce mai rare.

Un lucru de calitate versus o grămadă de lucruri

Indiferent că e vorba de haine, cosmetice, tehnologie sau chiar produse de curățat, un singur produs bun care își face treaba din prima este mult mai potrivit decât o grămadă de produse care nu funcționează corect și eficient de la prima încercare. Testează această regulă începând cu lucruri mici cum ar fi detergentul tău.

În loc de o grămadă de produse care să scoată diverse pete, să curețe și să împrospăteze, alege un singur produs de calitate care să facă totul de la prima spălare. Încearcă detergentul Ariel PODS și observă diferența. Restul lucrurilor pe care le vei putea schimba în același fel le vei observa de la sine.

Distribuie:
Consimțământ Cookie-uri