CASĂ YOUTILATĂ

Ce înseamnă semnele de pe etichetele hainelor?

Distribuie:
Timp de citire: 3 m

E ușor să-ți speli hainele cu o mașină de spălat. Nu-i ca și cum ai avea nevoie de un curs special pentru asta. Totuși, de multe ori tricourile tale pierd din strălucirea culorii sau cămășile devin scămoșate.

simboluri etichete haine semne etichete haine semnele de pe etichetele hainelor ce inseamna semnele de pe etichetele hainelor semne pentru spalarea rufelor semnificatia simbolurilor de pe etichetele hainelor spalare haine cel mai bun detergent automat

Acest lucru se întâmplă pentru că nu ții cont de semnele de pe etichetele hainelor.

Dacă și pentru tine simbolurile de pe etichetele hainelor par la fel de greu de interpretat ca niște hieroglife egiptene, atunci ai nevoie, cu siguranță, de un ghid. Deci ce înseamnă semnele de pe etichetele hainelor și cum le putem folosi pentru a proteja hainele noastre preferate cât mai mult timp?

Ce și cum speli, care este temperatura potrivită și cum alegem detergentul…toate aceste lucruri le poți afla instant, dacă știi la ce semne de pe eticheta hainelor să te uiți.

Știm, uneori pare că toate simbolurile de pe etichetele hainelor seamănă între ele și că n-ai să le înțelegi vreodată; dar crede-ne pe cuvânt, e simplu să le descifrezi! În teorie, o etichetă de pe o haină ar trebui să-ți dea indicii asupra materialului din care este confecționată, dar mai ales asupra modului în care trebuie întreținută (spălare, uscare etc). În plus, ai grijă ce tip de detergent alegi, în funcție de tipul de material pe care îl are haina ta și de rezistența la căldură, întindere etc. E timpul să afli ce înseamnă semnele de pe etichetele hainelor.

Simboluri pentru spălarea hainelor

https://www.istockphoto.com/vector/laundry-icons-set-outline-set-of-laundry-symbols-vector-icons-isolated-on-white-gm1207017889-348331785

Cel mai cunoscut dintre simbolurile pentru spălarea hainelor este vasul de apă cu diverse simboluri pe el - indică modul în care anumite materiale trebuie spălate. De obicei este indicată temperatura (30,40,60 de grade Celsius), iar dacă piesa vestimentară trebuie spălată de mână apare simbolul unei mâini deasupra vasului. Materialul sintetic este figurat sub simbolul vasului printr-o linie orizontală, în vreme ce lâna şi mătasea (care necesită delicateţe, adică un număr mic de rotaţii pe minut la maşina de spălat) au parte de două astfel de linii orizontale.

Pui înălbitor mereu pe hainele albe? Mai gândește-te încă o dată! Pe etichetă ar trebui să vezi un simbol ca un triunghi - bleaching allowed înseamnă că poți adăuga în mașina de spălat și înălbitor, dacă acest triunghi este tăiat… mesajul e simplu - fără sticla de înălbitor în apropierea mașinii de spălat, caz în care insistă să folosești un detergent special pentru rufe albe. Soluția de compromis? Dacă în interiorul acestui triunghi sunt trasate alte două linii mai mici, atunci poți utiliza pentru spălarea hainelor un înălbitor fără clor.

Semnele de pe etichetele hainelor pentru uscat haine sunt cercurile. Cum le descifrăm? Un punct în interiorul lui înseamnă uscare la temperatură joasă, două puncte înseamnă că hainele pot fi uscate la temperatură înaltă, dacă cercul e încadrat de un pătrat și este tăiat, nu folosi uscătorul mașinii în nici o circumstanță!

Al patrulea simbol important de urmărit pe haine este cel al fierului de călcat- dacă este roșu, nu încerca să calci hainele! Punctele din interiorul acestui simbol indică intensitatea căldurii fierului - de la călduț la foarte fierbinte.

Curățarea chimică (dry cleaning) este simbolizată de un cerc. Dacă vedeți acest semn, împachetați rufele și faceți un drum la curățătorie, pentru că indiferent de detergentul folosit, operațiunea nu trebuie făcută acasă. Cercul tăiat înseamnă interzicerea curățătoriei chimice în cazul acelor haine. Cerc + linie: spălare cu atenţie, posibilitate de a intra la apă.

Cum rămâne cu detergentul? Dacă folosești mașina de spălat, calculează dozajul detergentului în funcție de cantitatea de rufe sau de gradul de murdărie - găsești indicații asupra cantității pe care trebuie să o folosești chiar pe ambalajul detergentului. Apoi, alege detergentul în funcție de culoarea rufelor și de temperatura la care pot fi spălate. Poți folosi detergent pudră (Ariel Mountain Spring), capsule (Ariel Allin1 PODS) sau detergent lichid (Ariel Mountain Spring), sau chiar unul special destinat hainelor bebelușilor (Ariel Baby).

Distribuie:
Consimțământ Cookie-uri