Sustenabilitate

Share

Reducerea plasticului și îmbunățățirea produselor

Reducem amprenta asupra mediului atât prin practicile noastre, cât și prin produsele inovatoare

Reducerea plasticului și îmbunățățirea produselor

Protejând mediul atât pentru noi, cât și pentru generațiile viitoare este una dintre cele mai mari provocări pe care le avem de înfruntat astăzi. Acum că stilul de viață sustenabil a devenit mai important ca niciodată, avem nevoie de produse care să se ridice la înălțimea așteptărilor noastre și să aibă grijă de mediul înconjurător. De aceea, la P&G, vrem să facem responsabilitatea socială și de mediu o parte integrată a fiecărui produs. Obiectivul nostru principal este să îmbunătățim 100% dintre produsele noastre principale și să transformăm consumul într-unul responsabil. În particular, vrem ca produsele noastre principale să evolueze constant, având un impact pozitiv asupra societății și a mediului înconjurător.

Iată câteva exemple:

  • Ambiția noastră pentru Ariel a fost să curețe eficient cu 50% mai puține resurse, cum ar fi electricitatea și apa. Capsulele pentru mașina de spălat Ariel Allin1 PODS sunt ideale pentru programe de spălare rapidă, economisind apă și energie, oferind în același timp curățenie uimitoare chiar și la temperaturi scăzute.

  • De asemenea, noile scutece Pampers Pure, cu bumbac de calitate superioară, fibre superioare și materiale atent selectate, sunt fabricate cu electricitate regenerabilă 100% certificată și conține materiale de origine responsabilă.

  • În 2017, prima sticlă de șampon realizată din materiale plastice reciclate, colectate de pe plaje, a fost creată de Head&Shoulders. 1.000 de voluntari, 100 de ONG-uri și experți în reciclare au ajutat la crearea sticlei de plastic H&S Beach, un efort care se extinde acum și asupra altor mărci P&G.

  • În același timp, după ce am realizat analiza Fairy Life Cycle, am constatat că amprenta de mediu a detergenților lichizi este de doar 10%, ceea ce înseamnă că restul de 90% din consum are loc în timpul spălării acasă. Fairy este fabricat în fabrici care utilizează electricitate 100% reciclabilă în procesul de producție, iar din 2020 toate sticlele Fairy care folosesc 100% parfumuri naturale și cele care folosesc 0% parfumuri și vopsele sunt fabricate cu 100% plastic reciclat și sunt 100% reciclabile (cu excepția capacului și etichetei). Performanțele sale superioare oferă rezultate excelente la temperaturi scăzute, economisind energie și contribuind la protejarea mediului.

Reducerea volumului de plastic la jumătate până în 2030 este un obiectiv ambițios pe care ne propunem să îl atingem prin crearea unor ambalaje mai ușoare, creșterea conținutului reciclat (PCR), promovarea tranziției către formate de produse mai concentrate și, după caz, folosirea materialelor alternative, prevenind astfel utilizarea a peste 300.000 de tone de plastic.

De aceea, ne-am angajat să realizăm ambalaje 100% reciclabile sau reutilizabile până în 2030, realizând ambalajele noastre într-un mod care să ia în considerare impactul asupra viitorului, prin plastic reciclat (PCR) și ambalaje reîncărcabile și reutilizabile, care contribuie la reducerea amprentei noastre.

Așadar, ne continuăm efortul de a deveni mai buni, în fiecare zi!

Consimțământ Cookie-uri