Sustenabilitate

Share

Lista faptelor bune

Aceste mici fapte bune te pot ajuta să creezi schimbări pozitive în comunitatea ta și în lume. Lista faptelor bune este plină de idei pentru a ne face lumea un pic mai bună.

Lista faptelor bune O fată ține în brațe un glob pământesc

Aceste mici fapte bune te pot ajuta să creezi schimbări pozitive în comunitatea ta și în lume.

Lista faptelor bune este plină de idei pentru a ne face lumea un pic mai bună.

Modalități de a face bine

Sustenabilitate

Ajută la protejarea planetei noastre și a tuturor locuitorii ei.

Urmează sfaturile de reciclare ale comunității tale pentru a îți duce eforturile și mai departe.

Fie că ești fan flori sau legume sau nu, plantează o grădină. Plantele pe care le crești vor ajuta la absorbția dioxidului de carbon și la reducerea emisiilor în atmosferă.

Salvează viața sălbatică

Găsește o asociație de încredere, care să se ocupe cu salvarea animalelor sălbatice și alege o modalitate confortabilă pentru tine prin care să îi poți ajuta.

Deconectați dispozitivele electronice. Acești „vampiri energetici” continuă să folosească electricitate chiar și atunci când nu îi folosiți.

Cumpărați o cană reutilizabilă pentru a o umple cu băuturile tale preferate și renunță la variantele de unică folosință.

Schimbă paiele de plastic cu alternative reutilizabile.

Renunță la toate sursele obișnuite de lumină pentru becuri LED și CFL, eficiente din punct de vedere energetic.

Într-o zi pe săptămână, folosește bicicleta sau mergi pe jos până la destinație, în loc să folosești mașina pentru a reduce emisiile de gaze cu efect de seră.

Fă o revizie mașinii tale și asigură-te că anvelopele sunt umflate corespunzător pentru a îți ajuta mașina să folosită mai eficient.

Ai nevoie să cumperi ceva? Înainte de a-l achiziționa nou, verifică magazinul local second hand, platformele de anunțuri online sau târgurile cu produse folosite.

Limitează dușurile la 5 minute pentru a economisi apă. Ia în considerare un cap de duș cu debit redus pentru a economisi și mai multă apă.

Începe să colectezi compost cu resturi rămase din bucătărie. Adăugă-l în grădina ta sau în ghivece pentru a vă oferi plantelor hrană suplimentară sau oferă-l altor grădinari din cartierul tău.

Consimțământ Cookie-uri