SĂNĂTATE

10 sfaturi pentru un stil de viață mai sănătos

Distribuie:
Timp de citire: 3 m

Descoperă sfaturile noastre pentru a avea un stil de viață sănătos, de la o rutină de exerciții până la o nutriție corectă și o atitudine pozitivă.

Un stil de viață sănătos: trucuri și sfaturi de urmat | Youtil

Începe ziua cu apă. Apa este, aşa cum știm deja, esențială pentru hidratarea şi curățarea organismului. Cei care nu beau suficientă apă pot aveam probleme grave de sănătate și simptome precum: dureri de cap, somnolență, amețeală sau piele uscată. Așa că începeți fiecare zi cu un pahar de apă pentru curățarea toxinelor din timpul nopții și ai mereu cu tine un termos sau un recipient doar al tău. Așa îți vei da seama mai ușor dacă ai respectat recomandarea medicului de a bea cel puți doi litri de apă pe zi.

Ai grijă ce și cum mănânci. Ideal ar fi să ai trei mese pe zi și două gustări între mese, dacă îți este foarte foame. Elimină din alimentație produsele rafinate: zahărul, sarea iodată, uleiul rafinat, făina albă, margarina, gustările ambalate precum chipsurile, mezelurile şi alte tipuri de carne procesată. De asemenea îți recomandăm să citești cu grijă etichetele produselor pe care le cumperi, pentru a evita armata de E-uri, conservanți și coloranți preenți în numeroase alimente din supermarket.

Nu uita de somnul de frumusețe. În funcţie de organismul fiecăruia, specialiștii recomandă opt ore de somn pe noapte pentru ca dimineaţa să ne simţim odihniţi. Și nu uita că orele pierdute noaptea nu pot fi recuperate a doua zi.

Mișcare, mișcare și iar mișcare. Alege un sport la îndemână, care să-ți placă și pe care să-l poți practica constant, cum ar fi înotul, baschetul, jogging în parc sau aerobic acasă. Iar dacă practici vreun dans, poți considera acest subiect acoperit.

Prieteni pentru o viață lungă și armonioasă. Studiul Harvard, cel mai extensiv studiu realizat vreodată, arată că prietenii și comunitățile sunt ingredientul cel mai important pentru o viață fericită și longevivă. Așa că urmează vorba proverbului și ține-ți prietenii aproape.

Distribuie:
Consimțământ Cookie-uri