SĂNĂTATE

Tratamentul pentru păr gras

Distribuie:
Timp de citire: 3 m
2 / 6 / 2019

Cinci sfaturi ca asta să fie ultima căutare cu titlul „tratament păr gras”

Tratamentul pentru păr gras tratament par gras cum sa scapi de parul gras cel mai frumos par par hidratat par ingrijit par hranit tratament par deteriorat balsam pentru par par deteriorat repararea parului

Părul gras nu se mai încadrează în programul tău. Pe lângă timpul de spălare, trebuie să iei în calcul și timpul de uscare și aranjare, iar toate acestea îți răpesc minute prețioase din fiecare zi. Află care sunt cauzele, dar mai ales care sunt cele 5 sfaturi pentru un tratament al părului gras care să te scape de această grijă.

Cauzele părului gras:

1. Cauza naturală:

Părul gras este datorat glandelor care secretă sebum, al căror număr poate varia de la 200 până la 500 pe centimetru pătrat. Chiar dacă efectul pe care îl provoacă nu ne încântă, ca orice altă substanță din corpul nostru, sebumul are rolul său benefic, acesta hidratând și protejând scalpul și rădăcina părului.

2. Cauze externe:

Pe lângă cauza naturală, excesul de sebum poate fi înrăutățit de cauze precum: temperatura aerului sau umiditatea acestuia, orele de somn pe care le pierzi, nivelul de stres cu care te confrunți sau dieta ta zilnică.

Tratament pentru păr gras:

1. Match made in shower

Deși pare evident, tindem să neglijăm alegerea unui șampon potrivit nevoilor noastre. Ca să tratezi eficient această problemă, trebuie să te asiguri că pe eticheta șamponului tău scrie clar: „șampon pentru păr gras”.

2. Balsamul potrivit la locul nepotrivit

Toți ne dorim un păr hidratat de la rădăcină până la vârf. La rădăcină se ocupă de asta uleiurile naturale, așa că nu mai are rost să aplici balsamul pe această porțiune. Acesta trebuie utilizat doar pe lungimea părului și pe vârfuri, pentru a hidrata zonele în care sebumul nu ajunge în mod natural. Poți îngriji aceste zone și prin utilizarea unor măști naturale pentru păr, respectând aceeași regulă.

3. Îmi spăl părul în toate zilele care se termină cu „i” și „ă”

Indiferent cât de clișeic sună, echilibrul este cheia. Dacă ne confruntăm cu un excesul de sebum, nu vom rezolva această problemă tot printr-un exces. Nu este recomandat să îți speli părul în fiecare zi, deoarece riști să îndepărtezi și uleiurile benefice, care mențin stratul minim de protecție de care ai nevoie. La „vârful” opus, nu lăsa o perioadă prea lungă între spălări, deoarece sebumul combinat cu particulele de praf și poluarea pot cauza probleme mult mai serioase decât aspectul neplăcut părul gras.

4. Părul tău se sperie de perie?

La fiecare aranjare, o parte din sebum ajunge pe perie și rămâne acolo. Dacă îți aranjezi părul proaspăt spălat cu aceeași perie, fără să o cureți, uleiurile rămase pe suprafața ajung la loc pe păr. Fă-ți un obicei din a-ți spăla peria de câte ori îți speli și părul și observă cum timpul dintre spălări se prelungește.

5. Kitul de urgență: șamponul uscat

Șamponul uscat este o idee foarte bună pentru zilele în care ai nevoie de acel look fresh chiar înainte să ieși pe ușă. Cu ajutorul unui astfel de produs poți să prelungești perioada dintre spălări și să îți „educi” părul să secrete cantitatea de sebum pe care o secretă în mod normal, doar că într-o perioadă mai lungă de timp. Acest tip de produse acționează doar estetic, matifiând excesul de ulei și dând volum părului, fără să îl curețe de fapt.

#Pro Tip: "Când viața îți dă lămâi, faci codițe împletite"

Un mare avantaj al părului care nu este proaspăt spălat este ușurința cu care îl poți împleti. Este momentul perfect să cauți inspirație și să încerci cele mai îndrăznețe coafuri.

Adaptează aceste sfaturi în rutina de îngrijire a părului tău și vei reuși să salvezi minute prețioase în fiecare zi. Cu toate acestea, dacă apare situația în care nu îți poți spăla părul când îți dorești și nu ai șampon uscat la îndemână, nu uita: nu există „bad hair days”, ci doar „good hat situations”.

Distribuie:
2 / 6 / 2019
Consimțământ Cookie-uri