SĂNĂTATE

Stabilește-ți un singur obiectiv pentru 2020

Distribuie:
Timp de citire: 3 m

Stabilește-ți un singur obiectiv pentru 2020, dar să fie cel mai important pentru ca viața ta să se schimbe în bine.

Stabilește-ți un singur obiectiv pentru 2020 | Youtil

Toate zodiacele ne spun că anul 2020 este mult mai dinamic în comparație cu cel precedent. Vom simți o dorință intensă de a trece la acțiune, de a renunța la vechile structuri pentru a construi ceva nou, de a obține rezultate palpabile, de a acumula bani sau de a ne proteja economiile. Vom fi impulsionate să ne informăm, să ne instruim, să înțelegem ce se întâmplă în jurul nostru. Relațiile cu ceilalți, comunicarea, deplasările vor deveni prioritare. Trebuie să ieșim din tiparele moștenite din familie, poate chiar de generații, și pe care le tot repetăm inconștient. Vom realiza că nu ne aparțin și de cele mai multe ori nici nu ni se potrivesc. Tradiția trebuie lăsată în urmă, normele sociale rigide trebuie abandonate pentru a ne găsi o direcție de viață mult mai apropiată structurii noastre profunde. Dar pentru a face toate aceste schimbări posibile ai nevoie de curaj și încredere în tine. E timpul să lași listele de tip “to do” pentru noul an, au devenit plictisitoare și sunt imposibil de realizat atâta timp cât nu sunt întru totul asumate. Uită toate aceste practici pe care le-ai experimentat în anii trecuți fără rezultat și canalizează-te pe un singur obiectiv: CÂȘTIGAREA ÎNCREDERII ÎN SINE.

Încrederea este o noțiune care descrie senzația de bine în propria piele, de confort și securitate interioară, de recunoaștere a rolului și locului nostru printre oameni. Încrederea în sine este un sentiment care apare la vârsta de câteva luni, se dezvoltă și se conturează în copilărie și adolescență și se folosește la maturitate.

În viața de zi cu zi sunt zeci de situații în care diferența o face capacitatea ta de a avea încredere în forțele tale, de a avea încredere în tine. Partea bună este că încrederea în sine se poate învăța, se poate antrena. Un om care are încredere în el are un avantaj în plus, are curaj, își poate controla și înfrânge timiditatea, se poate angaja în acțiuni care aparent depășesc capacitățile lui, își poate depăși momentele rele, depresiile. Un om cu încredere în sine luptă și, în final, reușește.

Iată o strategie utilă care poate amplifica nivelul de încredere în propriile forțe și te poate ajuta mult mai mult decât crezi:

Rupe-te de obiceiurile proaste

Ești victima unor ritualuri de genul: nu mergi la cinema decât cu iubitul, mergi la cumpărături doar dacă ești însoțită de cineva pe a cărui părere te bazezi, ai nevoie de confirmarea celor apropiați pentru a decide într-o problemă care te privește exclusiv? În principiu este normal, dar ar trebui să te întrebi dacă nu ar fi mai bine să decizi singură. Nu lăsa pe cei din jurul tău să-ți stabilească obiectivele sau gusturile.

Respiră!

Aerul este o necesitate continuă, imediată și absolută. În consecință, a te concentra asupra felului în care respiri, preț de câteva minute, este o cale instinctuală de a-ți crește încrederea de sine. De ce? Respirația este un factor automat, concentrarea asupra mecanismului te calmează, te ajută să te focalizezi, să gândești limpede în armonie cu crezurile tale, nu pripit. Nu uita, încrederea e dată și de confort și protecție, iar în zilele delicate ale lunii, bazează-te întodeauna pe Always.

Laudă-te!

Încrederea și respectul tău față de tine au nevoie să fie stimulate constant, iar pentru asta trebuie să-ți rememorezi mereu calitățile. Nu e nevoie ca cei din jur să-ți spună că ești simpatică și inteligentă, trebuie să-ți repeți tu, ție însăți, acest lucru. Fă o listă cu 20 dintre calitățile tale – este o cifră normală, nu este deloc mare – care să cuprindă calități intelectuale, fizice, emoționale și interpersonale. Laudă-te tu pe tine, dimineața, în fața oglinzii, cu toate calitățile de pe listă. Studiază lista, pentru că vei avea o altă imagine despre tine însăți!

Spune NU!

Cei care nu au încredere în forțele proprii nu spun NU. Învață să spui nu, să refuzi, să te opui, fie la opiniile partenerului, fie la ale șefilor, fie ale părinților atunci când nu ești de acord cu ceea ce fac sau spun. Nu trebuie să cazi în extrema cealaltă. Filtrează cererile care îți sunt adresate și selectează-le pe cele pe care le poți îndeplini, care îți plac sau care te avantajează. În rest, e omenește să refuzi.

Fii sinceră!

Recunoaște ce îți place, chiar dacă amicii sau iubitul tău nu agrează gusturile dintr-un anumit domeniu. Te uiți la comedii ușoare, nu este nicio rușine – sunt un mod de defulare, de relaxare, de ce nu ai recu-noaște asta? A nu recunoaște neputințele sau pasiunea pentru lucruri care nu sunt în ton cu preferințele grupului tău este consecința faptului că ți-e teamă să nu fii exclusă, respinsă sau luată în glumă. Dar nu muzica pe care o asculți, filmele pe care le vezi sau a avea sau nu permis auto fac din tine omul care ești.

Încrederea în sine trebuie privită ca un sport, dar nu unul oarecare, ci unul de performanță, pentru care este nevoie de un atrenament susținut și continuu. Încrederea în sine este o deprindere care se învață, care se construiește, mai mult ca oricare altă trăsătură de personalitate.

Distribuie:
Consimțământ Cookie-uri