SĂNĂTATE

Sindrom premenstrual - simptome

Distribuie:
Timp de citire: 3 m

Ai crampe, ești indispusă și îți este foame de fiecare dată când urmează să îți vină ciclul menstrual?

Simptomele sindromului premenstrual

Ei bine, nu ești singura. Acestea sunt simptome de menstruație, aka sindrom prementrual, pe care majoritatea femeilor le experimentează. Privește-le ca pe modalitatea în care corpul tău încearcă să te anunțe că urmează acea perioadă a lunii.

Care sunt cauzele simptomelor prementruale?

Simptomele menstruației sunt cauzate de schimbările hormonale din corpul tău, care apar înainte și în timpul ciclului menstrual. Hormonii numiți prostaglandine fac uterul să se contracte pentru a elimina menstruația propriu-zisă, iar aceste contracții ale mușchilor dau durerile menstruale.

Simptome înainte de menstruație – când încep?

Semnele și simptomele premenstruale pot începe și cu o săptămână înainte de prima zi a ciclului menstrual și dispar în aproximativ două zile, când fluxul menstrual este cel mai crescut.

Care sunt semnele și simptomele sindromului premenstrual?

Când vei aveam simptome premenstruale, îți vei da seama că menstruația ta este pe aproape și te poți pregăti. Chiar dacă sunt neplăcute, ele sunt și utile, iar pentru cele mai multe fete, trec repede.

1. Crampele

Crampele sunt prin definiție semne clare inainte de menstruatie. Este posibil să simți crampe în zona inferioară a abdomenului înainte și la începutul ciclului menstrual. Nu te îngrijora, poți să rezolvi aceste simptome ale ciclului cu o sticlă de apă caldă ținută în zona abdomenului. Durerea va dispărea imediat ce mușchii se relaxează.

2. Dureri de cap și de spate

Durerile de cap și de spate sunt simptome comune ale sindromului premenstrual. Vorbește cu părinții tăi despre pastilele împotriva durerii și despre posibilitatea de a avea câteva la îndemână, pentru momentul în care durerea începe în cele mai nepotrivite momente.

3. Balonarea

Acesta este unul dintre simptomele comune de menstruație. S-ar putea să simți că nicio haină nu îți mai vine cum ar trebui, dar nu ai de ce să te stresezi. Corpul tău reține mai multă apă decât de obicei, iar simptomul va dispărea în câteva zile. Ca să elimini cât mai repede această stare neplăcută, paradoxal, trebuie să bei mai multă apă. Aceasta va ajuta la eliminarea excesului de lichid care nu vrea să îți părăsească corpul.

4. Proasta dispoziție

Să ai o dispoziție mai proastă fără un motiv evident este unul dintre cele mai des întâlnite semne inainte de menstruatie. Hormonii din corp îți pot afecta starea și răbdarea, dar nu ai de ce să te îngrijorezi. Aceast simptom neplăcut dispare la fel de repede pe cât a și apărut. Poți planifica strategic puțin timp doar pentru tine, în care să te relaxezi și să îți iei gândul de la problemele cotidiene. S-ar putea să fii mai sensibilă și să ai impresia că sentimentele tale o iau razna. Soluția pentru momentele în care te simți așa este să arunci o privire în calendar și să îți dai seama că urmează să îți vină ciclul menstrual. Acest lucru îți va oferi explicația pentru care te simți mai ciudat și îți va oferi o stare mai calmă.

5. Apariția petelor

Pielea ta este foarte sensibilă la schimbările hormonale. Poți observa că îți apar câteva coșuri chiar înainte de începerea ciclului menstrual. Asigură-te că îți speli fața corect, cu un produs care va reduce excesul de sebum și te va ajuta să elimini petele de pe piele.

6. Scurgeri vaginale

Acesta este unul dintre cele mai clare simptome ale menstruației care se pregătește. Numărul acestor scurgeri crește înainte de începerea ciclului menstrual. Acest lucru se întâmplă din cauza schimbărilor hormonale din corpul tău. Pe lângă cantitatea acestora, poți observa că și textura este puțin schimbată, lichidul devenind mai dens decât de obicei. Pentru a rămâne uscată și protejată și înainte de menstruația propriu-zisă, folosește absorbantele zilnice de la Always. Acestea sunt super subțiri și flexibile și îți dau un plus de prospețime.

7. Sensibilitate la nivelul sânilor

Sindromul prementrual se manifestă și prin faptul că sânii tăi sunt mai sensibili cu câteva zile înainte de începerea ciclul menstrual. Senzația se poate compara cu o inflamație ușoară, dar nu ai de ce să îți faci griji. Este un simptom total normal și o notificare clară că ciclul menstrual este pe cale să înceapă.

Fii atentă la stările pe care le ai înainte de ciclul menstrual. Fiecare resimte sindromul premenstrual în mod diferit și experimentează propria combinație de simptome de menstruație. Le poți simți pe toate deodată sau să fii atât de norocoasă încât să nu te confrunți cu niciun simptom din lista de mai sus. Există și posibilitatea ca organismul tău să te anunțe și în alte moduri, care nu se regăsesc în lista noastră.

Merită să urmărești aceste simptome înainte de menstruație, astfel încât să fii pregătită cu tot ce ai nevoie încă din prima zi a ciclului menstrual. Totodată, vei știi și să faci diferența între emoțiile date de SPM și un motiv real pentru care să fii nervoasă. Cea mai bună parte este că la apariția simptomelor evidente, vei putea să iei cu tine câteva absorbante Always în plus, astfel încât să ai la îndemână protecția necesară în orice moment. Acestea te vor ajuta să rămâi uscată și confortabilă și îți vor da doza de încredere de care ai nevoie în zilele mai delicate.

Distribuie:
Consimțământ Cookie-uri