SĂNĂTATE

Remedii pentru arsuri solare

Distribuie:
Timp de citire: 3 m
31 / 7 / 2020

Arsurile solare măresc riscul apariției problemelor de piele, de aceea este important să diminuezi rapid simptomele acestora.

Remedii pentru arsuri solare

A venit vara și odată cu ea pot apărea și problemele asociate radiațiilor solare, mai ales dacă mergi la plajă la orele nepotrivite sau dacă nu aplici suficientă loțiune solară. Arsurile solare măresc riscul apariției problemelor de piele, de aceea este important să diminuezi rapid simptomele acestora. Iată ce poți face în cazul în care totuși te-ai ars:

Rece, rece cât mai rece

Temperatura pielii care suferă de arsuri solare crește foarte mult, de aceea este important să o „calmezi” și să reduci inflamația. Aplică comprese reci, fă dușuri cu apă rece și nu utiliza săpun pe arsuri. Lasă compresele pe piele 10-15 minute, reaplicându-le de mai multe ori pe zi.

Aloe vera binefăcătoare

Folosește loțiuni care conțin aloe vera pentru o hidratare puternică a pielii și creme post expunere care au substanțe calmante. Dacă arsurile sunt însoțite de durere puternică și stare de rău, cel mai bun sfat este să consulți un medic.

Hidratare din plin

Consumați multe lichide pentru a preveni deshidratarea și amețeala și pentru a înlocui lichidele pierdute. Poate o să ți se pară greu de crezut, dar câteva pahare de apă consumate imediat ce ai observat arsurile vor grăbi vindecarea. Hidratarea joacă un rol esențial în procesul de regenerare al pielii și va contribui la vindecarea inflamației. Pe lângă apă, puteți încerca și sărurile de rehidratare.

În cazul în care te confrunți cu simptome mai grave, cum ar fi durerile de cap, bășici pline de lichid pe o suprafață mare a corpului, frisoane sau febră, consultă un medic de urgență.

Distribuie:
31 / 7 / 2020
Consimțământ Cookie-uri