SĂNĂTATE

Reguli de igienă intimă

Distribuie:
Timp de citire: 3 m
22 / 5 / 2019

Multe femei se preocupă de igienă și îngrijire pentru fiecare parte a corpului și uneori uneori o fac cu prea mult zel.

Absorbante Always menstruatie menstruatie abundenta menstruatie neregulata simptome menstruatie prima menstruatie ciclu menstrual calculator menstruatie dureri menstruale simptome menstruatie remedii crampe menstruale

Alteori omit din ritualul zilnic un lucru important și dezechilibrul apare și, odată cu el, și unele probleme. Pentru o igienă intimă perfectă, iată care sunt greșelile pe care trebuie să le eviți:

Spălarea repetată

Senzații de usturime și mâncărime pot apărea pentru că te speli exagerat. Pentru a rămâne sănătoasă, pielea are nevoie de curățare, însă apa și săpunul elimină și bacteriile bune (microbiomul) care ne oferă protecție împotriva bacteriilor neprietenoase care se află pe toată suprafața pielii. Când numărul celor prietenoase scade se înmulțesc bacteriile rele. E simplu. Din acest motiv, e bine să ne spălăm în această zonă când transpirăm, după o baie în mare sau piscină, după contactul sexual sau când apare un miros înțepător.

Soluție: folosește absorbante zilnice, precum cele Discreet normale, care vor absorbi o mare parte din transpirație (și pe care le poți schimba la nevoie) și alege lenjerie intimă din bumbac, care va limita transpirația și o va absorbi. Epilarea totală pe timpul verii te ajută să menții o igienă mult mai bună.

Haine strâmte

Îmbrăcămintea prea strâmtă limitează circulația, favorizează transpirația și frecarea, menținând pielea ca într-o saună umedă. Acestea sunt doar trei motive pentru care e bine să eviți pantalonii mulați sau cei din materiale sintetice.

Soluție: alege haine comode, lejere, în culori deschise și din materiale naturale, care absorb transpirația.

Folosirea săpunului pentru igienă

Pentru această zonă delicată avem nevoie de produse cu pH neutru, ușor alcalin, cuprins între 4 și 8, pentru a preveni infecțiile fungice. Un mediu acid sau care usucă pielea dezechilibrează flora locală și duce la infecții anunțate prin senzații de arsură, usturime sau mâncărime.

Soluție: spală doar cu apă părțile intime când nu ai un săpun special.

Păstrarea absorbantului o zi întreagă

După mai multe ore, capacitatea absorbantelor scade și devin un mediu propice dezvoltării bacteriilor. La fel, tampoanele folosite pentru menstruație, mai ales cele interne, menținute prea mult timp (de către femeile cu un flux menstrual scăzut), pot duce la șocuri toxice! Folosește Always Ultra Super sau Always Ultra Normal Plus și nu vei avea surprize.

Soluție: nu trebuie să păstrăm absorbantul mai mult de șase-opt ore, iar vara e bine să-l schimbăm chiar mai des.

Spălăturile vaginale

Vaginul se curăță singur în mod natural. Avem nevoie de spălături vaginale atunci când există o problemă sau când folosim ovule, altfel putem dezechilibra flora vaginală, cea care distruge germenii patogeni.

Soluție: spală numai partea exterioară a zonei intime, apa fiind suficientă pentru curățarea ei.

Distribuie:
22 / 5 / 2019
Consimțământ Cookie-uri