SĂNĂTATE

Cauze, simptome și remedii pentru a te simți mai bine la menopauză

Distribuie:
Timp de citire: 3 m

Ce este menopauza, cum se manifestă și alte informații utile in articolul nostru despre menopauză .

Menopauza: tot ce trebuie să știi pentru a fi pregătită| Youtil

Menopauza înseamnă încetarea funcției ovariene, atât de secreție a hormonilor sexuali feminini (estrogen și progesteron), cât și a funcției ovulatorii. Menopauza înseamnă absența timp de un an a menstruației și apare prin ‘’consumarea’’ numărului de foliculi din ovare.

Când apare

Vârsta normală minimă de debut se consideră ca fiind cea de 40 ani. Anterior acestei vârste, menopauza este prematură.

Simptome

Amenoreea (absenţa menstruaţiilor)

Bufeurile - se manifestă printr-o senzaţie foarte mare de căldură la nivelul capului, gâtului, toraceului.

Ameţeli, cefalee, mialgii, artralgii.

Disconfort şi dureri la contactul sexual. Infecţiile urinare şi vaginale sunt mai frecvente. Sânii suferă modificări atrofice.

Osteoporoza reprezintă o manifestare tardivă a menopauzei și este favorizată de dieta săracă în calciu şi proteine, de sedentarism, precum şi de lipsa expunerii la lumină naturală.

Bolile cardiovasculare - la menopauzaă, scăderea nivelului de estrogeni poate determina creşterea tensiunii arteriale şi fenomene de ateroscleroză (formarea unor depozite lipidice pe peretele arterial).

Iritabilitatea, schimbările bruşte de dispoziţie, oboseala, stări depresive, anxietatea, tulburări de memorie şi de concentrarea, scăderea capacităţii de efort, insomnii, labilitate emoţională, modificări ale libidoului.

Creşterea în greutate. În medie, greutate femeilor aflate la menopauză creşte cu 4-7 kg, iar grăsimea se depune cu predilecție pe abdomen şi şolduri.

Cum ne putem ajuta organismul la menopauză:

• Printr-o dietă bogată în fructe, legume și cereale. • Prin activitate fizică constantă, de exemplu mers pe jos, aerobic, drumeții. • Utilizarea remediilor naturale pentru a elimina sau îmbunătăți simptomele. De exemplu, alimente bogate în omega 3, folosirea rădăcinii de maca sau a ginsengului feminin.

Distribuie:
Consimțământ Cookie-uri