SĂNĂTATE

Există vreo legătură între acnee şi mătreaţă?

Distribuie:
Timp de citire: 3 m

Chiar dacă mătreaţa şi acneea au cauze diferite, mulți oameni se pot confrunta cu aceste probleme în același timp.

matreata tratament matreata antimatreata tratament antimatreata scapa de materana cum scapi de matreata cum scap de matreata sampon antimatreata sampon matreata remedii pentru cosuri de ce apar cosurile combaterea acneei dieta impotriva acneei acnee

De cele mai multe ori, această sincronizare nefericită se întâmplă exact la pubertate. Ambele cauze ale acestor probleme apar ca urmare a unor schimbări hormonale, din cauza cărora corpul nostru produce mai mult sebum.

În cazul mătreţii, această substanţă grasă este descompusă de un microb aflat în mod natural la nivelul scalpului: Malassezia globosa. Pentru aproximativ 50% dintre oameni, acest lucru cauzează apariţia mătreţii din cauza unei sensibilități pe care o dezvoltă la acidul oleic produs în timpul acestui proces.

În cazul acneei, aceasta este cauzată de creşterea cantităţii de sebum, în combinaţie cu rezidurile prezente pe suprafaţa tenului. Această combinație este rețeta perfectă pentru blocarea porilor și încărcarea tenului. Porii ajung să se înfunde din cauza acelor bacterii care ar trebui să rămână doar pe suprafaţa epidermei, iar rezultatele sunt reprezentate de acele simptome pe care le cunoaştem sub denumirea de acnee.

Astfel, deşi mătreaţa şi acneea au cauze diferite, ambele sunt declanşate de cantitățile prea mari de sebum secretate de corpul nostru în diferite momente ale vieții. Ambele afecțiuni sunt cauzate de schimbările hormonale, care sunt total normale de cele mai multe ori.

Așadar, nu te îngrijora prea tare. Poți scăpa de mătreață utilizând un șampon din gama Head & Shoulders, iar de acnee poți să scapi cu o vizită la un dermatolog bun și un ritual de îngrijire eficient.

Distribuie:
Consimțământ Cookie-uri