SĂNĂTATE

Echipa Youtil de acasă | Cum să îți creezi o rutină zilnică pentru această perioadă?

Distribuie:
Timp de citire: 3 m

Și noi, la fel ca tine, încercăm să trecem peste această perioadă în cel mai eficient și pozitiv mod posibil.

Echipa Youtil de acasă | Cum să îți creezi o rutină zilnică pentru această perioadă?

Nu este o noutate pentru nimeni faptul că virusul Covid-19 ne-a schimbat aproape de pe o zi pe alta rutina cu care eram atât de obișnuiți. Deși fiecare membru al echipei noastre este acasă, acum mai mult ca niciodată trebuie să lucrăm împreună și să empatizăm unii cu ceilalți.

În situația de față ne-am dat seama că cele mai bune sfaturi sunt cele care funcționează pentru noi, așa că am alcătuit pentru tine o listă cu lucrurile pe care noi le facem pentru a avea o rutină cât mai plăcută și mai sănătoasă pe parcursul zilelor în care ne-am mutat de tot acasă.

  1. După ce te trezești, ieși din pijamale și intră direct în duș. Începe să răspunzi la mesaje abia după ce ai luat micul dejun și evită să lucrezi din pat. Încearcă să te trezești la aceeași oră pentru că respectarea unui program te va ajuta să ai un sentiment de normalitate și securitate care îți va oferi zilnic o bază solidă și o stare psihică pozitivă pentru tot restul zilei.
  1. Stabilește care sunt orele în care vei lucra sau vei desfășura diferite activități și care sunt momentele de pauză. Chiar dacă ai tendința să lucrezi fără pauză în zilele în care ești la birou, atunci când lucrezi de acasă, este foarte ușor să ajungi să lucrezi toată ziua fără să mai ai timp și pentru alte lucruri. Pe de altă parte, orele de lucru pe care ți le impui singur te vor menține mult mai productiv.
  1. Pregătește spațiul în care îți vei desfășura activitatea. Asigură-te că este unul curat, ordonat și cât se poate de bine iluminat. Alege întotdeauna lumina naturală deoarece această îți va da un boost de productivitate și o stare de bine.
  1. Evită distragerile. Atunci când începi o activitate concentrează-te pe ceea ce faci. Poți asculta muzică, dar evită să folosești telefonul sau să lași televizorul pornit în timp ce lucrezi la ceva.
  1. Nu mânca în același loc în care lucrezi în restul zilei și nu te gândi la altceva în timp ce mănânci. Concentrează-te asupra mesei.
  1. Fă câteva exerciții. Ia în considerare că în această perioadă te vei mișca mult mai puțin decât de obicei, așa că rămâi activ.
  1. După ce termini toate activitățile pe care ți le-ai propus într-o zi deconectează-te și permiteți o pauză. Nu încerca să începi și lucrurile pe care le ai de făcut pentru următoarea zi pentru că astfel vei ajunge să rămâi fără energie și fără activități pentru zilele ce urmează.

Aceste sfaturi ne-au ajutat pe noi să ne păstrăm echilibrul în ultima perioadă. Testează această listă pentru o zi întreagă și vezi diferența în nivelul de productivitate și în ceea ce privește starea de bine. Rămâi pe Youtil.ro pentru a afla care sunt și restul lucrurilor care ajută membrii echipei Youtil să treacă mai ușor peste această perioadă.

Distribuie:
Consimțământ Cookie-uri