SĂNĂTATE

Cum să scapi de cearcăne

Distribuie:
Timp de citire: 3 m

Există diverse cauze care pot determina apariția cearcănelor. Dar există remedii prin care poți îndepărta cearcănele sau preveni reapariția lor.

Cum scapi de cearcăne: cauze și remedii | Youtil

Cearcănele sunt un mare bau-bau care te pot face să folosești cantități indecente de fond de ten. În definitiv, cum îi place culoarea aceea albăstrie a pielii de sub ochi? Articolele despre cum să scapi de cearcăne se împart în cele care susțin că poți scapa de cearcane in 5 minute și cele care te descurajează, îți spun că pur și simplu așa este pielea ta și trebuie să te obișnuiești cu asta.

Adevărul este undeva la mijloc – deși genetica joacă un rol important, stilul de viață poate schimba regulile jocului.

Află cum se formează și cum să scapi de cearcăne cu ajutorul trucurilor și sfaturilor pe care ți le prezentăm în acest articol.

Cearcăne - cauze

Termenul de cearcăne se referă la vasele de sânge vizibile prin piele, care determină modificarea culorii pielii de sub ochi în maro-albăstruie. În pricipiu, cu cât pielea este mai transparentă, cu atât sunt cearcănele mai vizibile.

Există o diverse cauze care pot determina apariția cearcănelor – unele țin de alegerile tale și de stilul de viață (alcoolul și fumatul, lipsa somnului sau expunerea prelungită la soare), altele de factori precum genetica, vârsta sau pigmentarea. Dacă moștenești o piele subțire în zona ochilor sau dacă ai un nivel ridicat de pigmenți ai pielii, cearcănele vor fi mult mai vizibile. Totuși asta nu înseamnă că nu există remedii pentru cearcăne pe care le poți aplica. Indiferent dacă ești mai predispus la cearcăne decât alte persoane, poți face pași concreți pentru a învăța cum poți să scapi de cearcăne.

Remedii pentru cearcăne

Din fericire, există câteva remedii la îndemână pentru cearcăne, care deși nu te vor ajuta sa scapi de cearcăne in 5 minute, vor preveni reapariția lor:

1.Asigură-te că ai parte de suficient somn

Somnul este benefic pentru pielea ta deoarece, în timp ce dormi, pielea se regenerează și este reglat nivelul de nutrienți din corp. Nu degeaba se numește „somnul de frumusețe”.

2.Fă-ți un masaj la nivelul ochilor

Masajele faciale stimulează circulația sângelui și tonifiază mușchii. După masaj, poți folosi celebrele felii de castravete, care reduc inflamația de la nivelul ochilor datorită antioxidanților, vitaminelor K și C.

3.Hidratează-te

Apa te ajută să elimini toxinele, hidratează pielea și reduce riscul de apariție al cearcanelor. Este indicat să bei apă de la primele ore ale dimineții, pentru a readuce echilibrul în corpul tău privat de apă pe timpul nopții.

4.Ai grijă ce mănânci

Consumul de alimente bogate în vitaminele C, E și K este esențial pentru o piele sanatoasă, lipsită de cearcane. Introdu în dieta ta spanacul, portocalele, brocoliul, alunele, peștele, strugurii, roșiile, mangoul și morcovii.

Distribuie:
Consimțământ Cookie-uri