SĂNĂTATE

Cum scăpăm de mătreață

Distribuie:
Timp de citire: 3 m
18 / 5 / 2019

Înainte să aflăm cum scăpăm de mătreață, trebuie să aflăm ce este ea mai exact, care sunt cauzele apariției și, bineînțeles, ce pași trebuie să urmăm pentru a scăpa definitiv de mătreață.

matreata tratament matreata antimatreata tratament antimatreata scapa de materana cum scapi de matreata cum scap de matreata sampon antimatreata sampon matreata cum scapam de matreata par frumos Head & Shoulders

Mătreața se numără cu siguranță printre lucrurile pe care atât bărbații, cât și femeile, nu și le doresc în viața lor. Motivul? Este simplu! Nimic nu poate fi mai enervant decât fulgii albi de mătreață care îți ajung pe haine, detaliu care nu te poate pune deloc într-o lumină bună.

Ce este mătreața

Mătreața este o formă de dermatită seboreică, care poate fi mai agresivă sau nu și are multiple cauze de apariție. Aceasta se manifestă de cele mai multe ori pe fondul unei ciuperci sau din cauza unor produse cosmetice nepotrivite. Ea poate fi favorizată de stres sau poate apărea în urma unui tratament medicamentos.

Un lucru esențial pe care trebuie să îl avem în vedere este faptul că mătreața poate fi de două tipuri: mătreață uscată și mătreață grasă. Aceste două forme diferite de mătreață se tratează în mod distinct, așadar este foarte important să fim conștienți de tipul de mătreață pe care îl avem. În caz contrar, riscăm să agravăm și mai tare situația.

Cum recunoaștem mătreața uscată

De regulă, persoanele care au pielea uscată se confruntă și cu un scalp uscat. Pielea este mai sensibilă și mai expusă mătreții, mai ales în lunile de iarnă, ori în cazul folosirii unor produse cosmetice care conțin ingrediente agresive cu pielea. Mătreața uscată este alcătuită din fragmente de epidermă de culoare albă, care se desprind de scalp și sunt însoțite de senzație de mâncărime.

Cum recunoaștem mătreața grasă

La polul opus, mătreața grasă este prezentă în rândul persoanelor al căror păr are tendințe de îngrășare. Acest lucru înseamnă că glandele sebacee secretă prea mult sebum, iar când sebumul în exces întră în contact cu ciuperca Malassezia, se formează mătreața grasă. Spre deosebire de mătreața uscată care este albă, cea uleioasă are culoarea galbenă și este însoțită de mâncărimi la nivelul scalpului și de îngrășare a părului.

Cum apare mătreața

Cauzele apariției mătreții sunt multiple: de la apa folosită pentru spălarea părului, produsele utilizate, frecvența întrării în contact cu vopseaua de păr, până la temperaturi extreme și igienă necorespunzătoare.

Cum scăpăm de mătreață

Din fericire, avem la îndemână o gamă largă de șampoane antimătreață, atât pentru scalpul gras, cât și pentru cel uscat sau pentru părul tratat chimic. De exemplu, șamponul antimătreață Head & Shoulders Max Oil Control ține sub control nivelul de grăsime de pe păr și scalp, curăță într-o fracțiune de secundă și este ideal pentru pentru păr normal până la gras, chiar și pentru păr vopsit. Pentru ca șamponul antimătreață să fie eficient, acesta se va lăsa pe păr și pe scalp să acționeze în jur de 10 minute și abia apoi va fi îndepărtat prin clătire.

Dacă ești în căutarea unui șampon antimătreață pentru scalp uscat, recomandarea noastră este Head & Shoulders Nourishing Care. Acesta combate mătreața eficient și are grijă de nevoile scalpului uscat, în timp ce îți hrănește părul și îl purifică.

Distribuie:
18 / 5 / 2019
Consimțământ Cookie-uri