SĂNĂTATE

Cum să tratezi SPM-ul

Distribuie:
Timp de citire: 3 m

Uneori ciclul menstrual începe fără să te avertizeze, iar alteori își pregătește o intrare grandioasă și își anunță sosirea cu câteva zile înainte.

Cum să tratezi SPM-ul

Această intrare zgomotoasă înseamnă de fapt SPM, adică sindrom premenstrual, acea combinație neplăcută de simptome formată din dureri de cap, crampe, balonare și multe altele.

SPM-ul este o parte normală a ciclului menstrual, dar nu este tocmai cea mai distractivă. Din fericire, există o grămadă de remedii pentru aceste simptome, astfel încât niciunul să nu te împiedice să îți faci tot ce ți-ai propus în fiecare zi.

Care sunt simptomele SPM-ului?

Aceste simptome pot varia de la fată la fată și de la o lună la alta. Pot include schimbări de stare, balonare, crampe, dureri de spate sau de cap și se pot schimba în funcție de stilul de viață, dieta sau activitatea hormonală din luna respectivă. Trebuie să încerci câte un remediu pe rând și să înveți ce ți se potrivește cel mai bine.

Cum să tratezi SPM-ul?

Cuibărește-te

Crampele specifice SPM-ului sunt rezultatul contracților uterului. Să îți relaxezi acești mușchi este cheia pentru a scăpa de durerile ce anunță venirea ciclului menstrual. Cuibărește-te sub niște pături pufoase și relaxează-te. Poți să folosești și o sticlă de apă caldă care să te ajute să elimini crampele.

Fă o baie caldă

O baie caldă este un remediu foarte bun pentru simptomele SPM-ului pentru că îți relaxează toți mușchii, dar te face și să te simți minunat. Remediu și pentru crampe și pentru o zi nereușită.

Fă mișcare

Întinderile și exercițile ușoare sunt un remediu ultra eficient pentru simptomele SPM-ului. Sportul eliberează endorfine, acele chimicale care îți schimbă starea și modalitatea în care resimți durerea. Asigură-te că nu exagerezi și nu depui prea mult efort. Fă doar exercițile care te fac să te simți bine și pe care le poți executa cu ușurință chiar și pe durata ciclului menstrual.

Hidratează-te

În timpul ciclului menstrual, balonarea este un simptom comun, din cauza faptului că organismul nostru reține mai multă apă. Poți combate retenția de apă dacă bei suficient de multe lichide încât să îți cureți organismul și să elimini apa care nu vrea să îți părăsească corpul. Poate părea paradoxal, dar cu cât bei mai multă apă, cu atât vei scăpa mai repede de balonare.

Împlinește-ți câteva pofte

Propriul corp îți dă îndicii despre cum să tratezi SPM-ul. S-a demonstrat că poftele din timpul ciclului menstrual nu sunt lipsite de sens. Ți-e poftă de ciocolată? Ai și de ce. Ciocolata conține substanțe care îți schimbă chimia creierului și îți îmbunătățesc starea de spirit. Dacă nu te simți în largul tău sau ești iritată, atunci bucură-te de puțină ciocolată.

Dacă orice altceva eșuează și tot ești nevoită să cauți alte remedii pentru SPM, întreabă-ți părinții sau alt adult de încredere despre pastilele împotriva durerii pe care ai putea să le iei.

Pe lângă toate aceste simptome neplăcute, SPM-ul are și o parte foarte bună. Te anunță din timp că menstruația este pe cale să înceapă și îți dă ocazia să iei la tine câteva absorbante Always în plus. Acestea se vor asigura că rămâi uscată, protejată și încrezătoare, gata să duci la bun sfârșit orice provocare.

Distribuie:
Consimțământ Cookie-uri