SĂNĂTATE

Cum să scapi de durerile menstruale

Distribuie:
Timp de citire: 3 m

Prima menstruație este un moment cel puțin interesant din viața ta.

Cum să reduci durerile din timpul ciclului menstrual

Deși l-ai așteptat și ți-ai dorit să vină cât mai repede, poveștile pe care le-ai auzit despre durerile menstruale groaznice poate te-au speriat mai mult decât este cazul. Trebuie să știi că există soluții eficiente și la îndemână pentru durerile menstruale.

Acest eveniment înseamnă că te dezvolți și că vei ajunge o femeie sănătoasă și încrezătoare. Singurele părți mai puțin interesante, chiar neplăcute, sunt binecunoscutele dureri menstruale din cauza SPM-ului. Deși este complet natural, nu înseamnă că trebuie să înduri acest sindrom neplăcut. Află ce este mai exact SPM-ul și cum să scapi de durerile menstruale.

Stai. Cum i-ai zis? SPM?

SPM înseamnă sindrom premenstrual și se referă la simptomele fizice și emoționale pe care le simți înainte de menstruație. Durerile sunt o parte normală a SPM-ului și toate femeile le experimentează măcar o dată. Din fericire, există o grămadă de tips&trick care te vor învăța cum să scapi de durerile menstruale și cum să rămâi activă și încrezătoare. Pentru a rezolva problema, trebuie să găsești cauza și să alegi care este remediul potrivit pentru tine.

De ce ai dureri menstruale

Senzația de crampe pe care o simți este cauzată de substanțele chimice din corpul tău, numite prostaglandine. Acestea fac uterul să se contracte și să împingă la exterior sângele menstrual. Aceste contracții sunt motivul pentru care simți dureri menstruale groaznice în abdomenul inferior, chiar înainte cu o zi sau două de ciclul menstrual propriu-zis. Vestea bună este că există o mulțime de remedii pentru durerea de burtă la menstruație, remedii pe care probabil că le ai deja în casă.

Remedii pentru durerile menstruale

Bine, bine, totuși ce poți să faci când ai dureri menstruale? Orice îți relaxează mușchii te va ajuta să ameliorezi și durerea din timpul ciclului menstrual. Uite câteva sfaturi despre ce să faci când te doare burta de la menstruație:

1. Căldura

Aplicarea căldurii este unul dintre cele mai eficiente remedii pentru durerile menstruale, deoarece îți va lăsa mușchii să se relaxeze și nu vei mai simți durerile cauzate de contracții. Poți încerca o baie relaxantă, să încălzești o sticlă cu apă sau să te ascunzi puțin sub niște pături pufoase. Uneori, ceaiul preferat s-ar putea să fie sursa de căldură de care ai nevoie.

2. Puțin sport

Ce surpriză! Toată lumea îți spune să eviți sportul pe parcursul ciclului menstrual, când în realitate, yoga, exercițiile ușoare de cardio sau pilates sunt remedii excelente pentru durerile menstruale. Chiar dacă este ultimul lucru pe care ai vrea să îl faci atunci când ai crampe, încearcă să faci puțină mișcare și vezi cum durerea dispare. Exercițiile cresc fluxul de sânge, ajutând mușchii să se relaxeze. Totodată, mișcarea eliberează endorfine, substanțele din organism care modifică percepția față de durere și îți îmbunătățesc și starea de spirit.

3. Hidratează-te

O altă metodă pentru a reduce durerea din timpul ciclului menstrual este să rămâi hidratată. Bea multă apă și evită cofeina, sarea și orice alt ingredient care te poate deshidrata. În plus, această metodă previne și balonarea, un alt simptom care ar putea face aceste dureri menstruale mult mai neplăcute.

4. Ia un analgezic pentru a reduce inflamația

Dacă metodele naturale nu funcționează, vorbește cu mama ta sau cu un adult de încredere despre administrarea unui medicament care să amelioreze durerile din timpul ciclului menstrual.

5. Terapia prin masaj

Masajul crește circulația sângelui, care poate ajuta la ameliorarea durerilor menstruale. De asemenea, masajul te va ajuta să îți relaxezi întreg corpul, în special mușchii contractați. (Plus, se simte foarte bine și meriți puțin răsfăț.)

6. Evită anumite alimente

Alte soluții pentru durerile menstruale includ să te abții de la a consuma alimentele care îți fac organismul să rețină apă sau să se baloneze. Aceste fenomene pot să intensifice durerea și să îți strice toată distracția. Cofeina și sarea sunt cele mai mari vinovate în această poveste, deci să spui “nu” unei pungi de cipsuri sau unui latte s-ar putea să fie soluția pentru un ciclu menstrual fără durere.

Rămâi mereu pregătită

În timp ce durerile nu sunt tocmai ușor de suportat, acestea au și un rol pozitiv, anunțându-te din timp că următorul ciclu menstrual este pe cale să înceapă. Această “alarmă” a corpului tău îți oferă timp pentru a te pregăti și a te asigura că ai mereu cu tine un absorbant Always.

Distribuie:
Consimțământ Cookie-uri