SĂNĂTATE

Cum să îți dai seama dacă ai mătreață

Distribuie:
Timp de citire: 3 m

Consideri că ai putea să ai mătreață, dar nu ai idee ce semne ar trebui să cauți? Află din ghidul nostru profesionist.

matreata tratament matreata antimatreata tratament antimatreata scapa de materana cum scapi de matreata cum scap de matreata sampon antimatreata sampon matreata cum scapam de matreata par frumos fata cu par frumos baiat cu par frumos cuplu fericit

Simptomul pe care îl știe toată lumea: cojile vizibile

Cojile sunt cel mai vizibil simptom al mătreții. Le poți vedea atât pe scalp și pe păr, cât și pe umeri. Cu cât porți haine de culoare mai închisă, cu atât situația se agravează și mai tare. Aceste coji pot fi de diverse dimensiuni și pot avea culoare gălbuie în cazurile mai grave. Acestea se formează atunci când celulele tale epiteliale se reînnoiesc mai repede decât este normal și apare un exces de celule moarte.

Un scalp roșu și iritat

Poți observa roșeață la nivelul scalpului, mai ales în locurile în care acesta este iritat și puțin inflamat. Aceasta este reacția scalpului la substanțele produse de microbul Malassezia Globosa, la care unele persoane sunt mai sensibile.

Mâncărimi la nivelul scalpului

Dacă ai scalpul iritat din cauza mătreții, se poate să te confrunți și cu mâncărimi. Cea mai neplăcută parte este că scărpinatul va agrava și mai tare situația, deteriorând stratul superior de celule de pe suprafța scalpului.

Scalp uscat

Mătreața poate cauza uscăciunea scalpului prin deteriorarea barierei naturale de hidratare a pielii. Este o senzație similară cu cea pe care o resimți când ai pielea uscată în altă parte a corpului și poate fi însoțită de o senzație de piele întinsă.

Dacă ai toate sau doar unul dintre aceste simptome, este posibil să ai mătreață. Utilizează un șampon care conține piritionat de zinc și elimină cauzele mătreții prin simpla spălare. Poți alege șamponul Head & Shoulders Classic Clean pentru a trata rapid aceste simptome neplăcute și pentru a renunța la griji.

Distribuie:
Consimțământ Cookie-uri