SĂNĂTATE

Ce înseamnă, în prezent, să ai un comportament sustenabil

Distribuie:
Timp de citire: 4 m

Cu toții ne dorim alimente mai sănătoase, aer mai curat, un mediu înconjurător nepoluat. Dar cum acționăm concret în acest sens?

economisim bugetul familiei economii ecologie salveaza planeta eco ecologist stil de viata sustenabil

Sunt foarte multe lucruri simple pe care le poți face pentru protejarea naturii.

1. Reduce consumul de energie electrică

Achiziționează becuri LED și aparatură electrocasnică cu grad mare de eficiență energetică, instalează panouri solare pentru încălzirea apei menajere, scoate din priză televizorul, computerul, încărcătoarele de telefon și alte aparate pe care nu le utilizezi, pentru că și în modul standby consumă curent.

Chiar și la spălatul rufelor poți economisi energie. Umple mașina la capacitate normală și optează pentru cicluri de spălare mai scurte pentru hainele puțin murdare și selectează temperatura până la 30 de grade Celsius. Astfel, se reduce cantitatea de curent electric consumat cu până la 50% și cea de apă cu până la 30%.

În plus, și gradul de uzură al hainelor rămâne redus, deci te vei bucura mai mult timp de aspectul lor plăcut. Și partea bună este că nici nu ești nevoit să faci rabat la calitate, pentru că detergentul de rufe Ariel 3in1 PODs îndepărtează petele și lasă hainele impecabile chiar și la temperaturi scăzute!

Alegând formule concentrate, care ocupă mai puțin spațiu decât detergentul pudră, și transportul va presupune emisii de carbon mai scăzute.

2. Economisește apa

Din cantitatea totală de apă necesară unei familii, 70% se utilizează la baie. Folosind detergenți-capsule, datorită dozajului precis, eviți situațiile neplăcute, când fie pui prea puțin detergent și trebuie să speli din nou rufele, fie torni o cantitate prea mare și ulterior ești nevoit să selectezi un nou ciclu de limpezire, deci să risipești multă apă.

În baie mai poți monta baterii sanitare cu economizor care contribuie la reducerea cantității de apă folosite fără să resimți vreun disconfort. Datorită acestor dispozitive, poți consuma cu până la 80% mai puțină apă.

Totodată, reține că la un duș de 5 minute se folosesc în medie 70 de litri de apă, pe când la o baie în cadă cam 180 de litri.

Ai grijă ca instalația sanitară să funcționeze corespunzător, nu amâna reparațiile, pentru că deși par minore, în timp scurgerile consumă cantități impresionante. De exemplu, doar o toaletă al cărei rezervor nu funcționează bine poate duce la o pierdere de până la 40 de litri pe zi.

3. Managementul deșeurilor

Foarte important este și modul în care gestionăm problema deșeurilor. Colectarea selectivă a gunoiului în vederea reciclării, utilizarea de materii prime obținute din produse reciclate, opțiunea pentru ambalaje reciclabile, refolosibile sau biodegradabile, toate au impact favorabil asupra mediului înconjurător.

Așadar, adoptă și tu un stil de viață prietenos cu natura, pentru că stă în puterea noastră să schimbăm ceva în bine!

Distribuie:
Consimțământ Cookie-uri