SĂNĂTATE

Ce cauzează durerile din timpul ciclului menstrual?

Distribuie:
Timp de citire: 3 m

Durerile menstruale. Sunt. Cele. Mai. Rele. Punct.

Ce cauzează durerile din timpul ciclului menstrual?

Și totuși...există câteva lucruri bune cu care aceste dureri se revanșează față de tine pentru neplăcerile provocate în fiecare lună, cum ar fi scuza perfectă ca să mănânci câtă înghețată de ciocolată vrei în timp ce stai în pat și te uiți la serialul preferat...Încercăm să vedem partea pozitivă aici, nu?

Cu toate acestea, ce se întâmplă de fapt în corpul tău și ce provoacă mai exact durerile din timpul ciclului menstrual?

Ce este durerea din timpul ciclului menstrual?

Durerea din timpul ciclului menstrual este un disconfort pe care îl poți simți cu o zi sau două înainte de începerea ciclului menstrual și se poate manifesta la nivelul abdomenului inferior sau la baza spatelui.

Care este cauza durerilor din timpul ciclului menstrual?

Hormonii numiți prostaglandine fac uterul să se contracte pentru a elimina menstruația propriu-zisă. Aceste contracții sunt resimțite de tine ca o durere în partea inferioară a abdomenului, deci prostaglandinele sunt cauza disconfortului tău. Știi cum se zice. Nu poți trăi nici cu ele, nici fără ele.

Dacă ai un flux menstrual destul de mare, acesta poate fi motivul pentru care ciclul tău menstrual este mai dureros. Cu cât corpul tău are de eliminat mai mult fluid, cu atât trebuie să muncească mai mult, adică să producă mai multe prostaglandine și să contracte mușchii mai tare decât de obicei.

Cum calmezi durerea din timpul ciclului menstrual?

Să înțelegi care sunt cauzele durerilor menstruale te poate ajuta să găsești soluțiile care te vor scăpa de acest disconfort. Dacă sursa problemei sunt mușchii contractați, atunci concentrează-te pe activitățile care îți vor relaxa mușchii. Poți să faci o baie caldă, să îți încălzești doar abdomenul inferior cu o sticlă de apă caldă, sau chiar să faci niște exerciții lejere.

Dacă aceste remedii naturale nu funcționează, întreabă-ți părinții despre ce pastile împotriva durerii ai putea să iei.

Cum te pregătești pentru ciclul menstrual?

Partea bună când experimentezi aceste dureri înainte de ciclul menstrual este faptul că propriul organism te anunță că ar trebui să ai pregătit un absorbant Always în orice moment. Când ciclcul menstrual va începe, vei avea la îndemână protecția de care ai nevoie ca să rămâi uscată și încrezătoare. Asigură-te că ai și câteva seriale și filme de rezervă, la care să te uiți când durerile menstruale nu te vor lăsa să ai chef să cobori din pat.

Distribuie:
Consimțământ Cookie-uri