SĂNĂTATE

6 sfaturi pentru o dietă sănătoasă | Youtil

Distribuie:
Timp de citire: 3 m

În agitația de zi cu zi pare că ne este din ce în ce mai greu să avem o alimentație sănătoasă și echilibrată.

6 sfaturi pentru o dietă sănătoasă | Youtil

Ca să te bucuri de o dietă echilibrată trebuie să îți amintești de niște principii foarte simple de nutriție, care nu necesită talente extraordinare de bucătar sau ingrediente ieșite din comun, ci doar puțină atenție la lista de cumpărături.

1. Mănâncă mai multe fructe și legume

Probabil că ai mai auzit această sugestie de sute de ori, dar nimeni nu ți-a spus cum ai putea să aplici acest principiu și în realitate. În primul rând trebuie să îți faci un obicei din a cumpăra fructe și legume. Dacă le ai în casă vor crește și șansele să le consumi. Dacă vrei să te asiguri că acest lucru se va întâmpla, încearcă să reorganizezi frigiderul. În loc să le ascunzi în sertare, mută fructele și legumele pe un raft superior, care să fie ușor de văzut de câte ori deschizi frigiderul.

2. Mănâncă mai puține grăsimi

Încă un sfat pe care l-ai auzit mult prea des? Poate că ar suna mai bine să înlocuiești grăsimile nesănătoase cu opțiuni mai bune. În loc de mâncăruri prăjite în baie de ulei, bucură-te de preparate delicioase cu pește, avocado sau ulei de măsline.

3. Mărește cantitatea de fibre pe care o consumi

Soluția pentru acest sfat se află în micul dejun și în gustările de peste zi. Există tot felul de rețete delicioase de terci de ovăz pentru cea mai importantă masă a zilei, iar pentru o gustare delicioasă, dar nevinovată, încearcă să prepari batoane din cereale. Poți adăuga fructe, nuci și miere sau sirop de arțar, în funcție de preferințe.

4. Consumă mai puțin zahăr

Nu e cea mai dulce veste, dar să reduci nivelul de zahăr pe care îl consumi este un sfat care merită ascultat. În loc de dulciuri colorate și gata luate de la magazin poți încerca rețete rapide cum ar fi batoanele de cereale făcute în casă sau alte alternative mai sănătoase cum ar fi ciocolata neagră sau fructele uscate.

5. Consumă mai puțină sare

Sfaturile simple se ascultă parcă cel mai greu. Încearcă să faci această schimbare progresiv și fără prea mult efort. Scade nivelul de sare pe care îl adaugi în mâncare treptat, astfel încât să nu simți o diferență radicală care s-ar putea să te oprească din acest proces.

6. Consumă mai multă apă

În cazul în care nu consumi deja cantitatea optimă de 2L de apă pe zi ar trebui să încerci să faci această schimbare timp de o săptămână și să observi diferențele. Întreaga stare de spirit ți se va schimba în bine în urma celui mai mic efort pe care îl poți face pentru a avea o dietă mai sănătoasă.

Sperăm că aceste sfaturi ți se par accesibile și că vei dori să le integrezi în rutina ta zilnică. Crede-ne, vei observa o diferență imediată atât în starea de spirit pe care o ai cât și în ritmul metabolismului tău. Vrei încă un sfat care te va ajuta? Încearcă câteva dintre rețetele sugerate mai sus, iar apoi spală vasele cu detergentul Fairy Platinum. Ușurința cu care vei scăpa de vasele murdare te va face să încerci din ce în ce mai multe rețete sănătoase și gustoase.

Distribuie:
Consimțământ Cookie-uri