SĂNĂTATE

5 lucruri de evitat în cazul scalpului sensibil

Distribuie:
Timp de citire: 3 m

Iată cele cinci lucruri pe care trebuie să le eviți dacă te confrunți cu un scalp sensibil.

matreata tratament matreata antimatreata tratament antimatreata scapa de materana cum scapi de matreata cum scap de matreata sampon antimatreata sampon matreata scalp sensibil scalp uscat scalp probleme scalp scalp delicat

1. Un șampon total nepotrivit

Evită șampoanele care agresează pielea sensibilă și care deshidratează scalpul. Alege un șampon conceput special pentru scalpul sensibil, care să aibă un pH neutru, să nu conțină coloranți și să combată mătreața, toate acestea în timp ce este blând și delicat cu scalpul tău. Înainte să crezi că un șampon care să facă toate acestea nu există, încearcă șamponul Head & Shoulders Sensitive Care.

2. Ce-i prea mult, strică

Scalpul sensibil și spălarea excesivă a părului nu sunt cei mai buni prieteni. Spălările prea dese îndepărtează uleiurile naturale de care părul are nevoie și agravează problema. Spală-ți părul cu un șampon potrivit din două în două zile și menține-ți scalpul sănătos.

3. Păstrează apa fierbinte doar pentru ceai

Spălarea părului cu apă fierbinte îți poate irita scalpul și îl poate face și mai sensibil. Folosește apa la o temperatură cât mai scăzută pentru a evita deshidratarea acestuia.

4. Păr extra coafat = scalp supărat

Cu cât mai puține produse de styling, cu atât mai bine. Substanțele din produsele de coafat se acumulează la rădăcina părului și ajung pe scalp, iritându-l și deshidratându-l. Dacă tot suntem la capitolul stilizare, poți încerca să eviți placa și ondulatorul și să îți aranjezi părul utilizând metode mai sănătoase. Totodată, alege o perie cu dinți rari și piaptănă-ți părul cu blândețe.

5. Uscătorul de păr? Mai degrabă uscătorul de scalp...

Dacă ai deja scalpul sensibil, uscătorul de păr va înrăutăți situația și mai tare. Încearcă să îți lași părul să se usuce natural cât de des poți și vezi cum sensibilitatea scalpului se ameliorează și părul tău devine mai frumos și mai hidratat.

Încearcă să eviți cele 5 sfaturi de mai sus și vezi cum scalpul tău sensibil începe să se simtă mai bine și să se irite din ce în ce mai rar.

Distribuie:
Consimțământ Cookie-uri