SĂNĂTATE

10 lucruri pe care nu le știai despre absorbantele intime

Distribuie:
Timp de citire: 3 m

Absorbantele intime sunt obiecte indispensabile femeii moderne, iar tehnologia avansată de fabricare din prezent le face sigure, eficiente și prietenoase cu sănătatea celor care le utilizează.

10 lucruri despre absorbante menstruatie simptome menstruatie prima menstruatie ciclu menstrual dureri menstruale simptome menstruatie dureri menstruale remedii crampe menstruale

Absorbantele intime sunt indispensabile femeii moderne, iar tehnologia avansată cu care sunt create le face sigure și eficiente.

Încă din cele mai vechi timpuri, femeile nu duceau lipsă de imaginație când venea vorba de metode de protecție împotriva menstruației. Este interesant să observăm progresul acestor metode, de la cele mai rudimentare, până la absorbantele ultra-eficiente din prezent.

Iată cum au apărut și s-au perfecționat aceste produse de igienă în timp:

Femeia modernă are mult mai multe cicluri menstruale decât aveau femeile din alte ere. Menstruația apare acum la o vârstă mult mai fragedă decât în trecut, iar femeile de azi au și mai puțini copii. Acum mii de ani, femeile își petreceau cea mai mare parte a perioadei fertile însărcinate, deci fără ciclu menstrual.

Cert este că protecția din timpul menstruației a apărut încă din antichitate, când femeile foloseau metode primitive pe post de absorbante intime. De la protecția confecționată din piei de animale, iarbă, papirus sau mușchi vegetal, s-a ajuns la o tehnologie modernă, în care fabricarea absorbantelor intime permite folosirea de produse 100% sigure și eficiente, fără ingrediente iritante, care ar putea avea vreun risc asupra sănătății femeilor care le folosesc.

Absorbantele intime care seamănă cu produsele pe care le folosim azi, au apărut din anii '60-'70, când producătorii au început să folosească un autoadeziv care făcea purtarea acestora mai ușoară.

În anii '50, femeile încă foloseau centurile sanitare, care apăruseră de la începutul secolului XX.

În timpul primului Război Mondial, asistentele au observat că bandajele de celuloză folosite la rănile soldaților erau foarte eficiente și au extins utilizarea acestora și pentru menstruație. Aceste bandaje erau fixate cu o centură elastică.

Acest gen de produse au început să fie comercializate, dar, pentru că femeilor le era rușine să ceară la magazin astfel de absorbante, acestea erau expuse pe raft, lângă o cutie în care clientele lăsau banii.

Noile produse au produs o adevărată revoluție în rândul femeilor, care, brusc, puteau face diverse activități fizice chiar și în timpul ciclului menstrual, fără să le fie teamă că vor păți accidente nedorite. Printre primele care au adoptat aceste produse revoluționare au fost înotătoarele și dansatoarele.

Înainte să poarte denumirea oficială de absorbante, acestea erau denumite ”șervețele sanitare”.

Astăzi, absorbantele intime au ajuns la un nivel avansat de perfecționare. Încă din 1983, Always, cel mai cunoscut brand de produse de ingienă intimă adresate femeilor, s-a concentrat pe siguranța și pe confortul absorbantelor fabricate, care trec cu brio testul reacțiilor alergice sau al apariției iritațiilor. În plus, acestea sunt concepute pentru a asigura nevoile oricărei femei, care pot fi dictate de formă, mărime sau de volumul fluxului menstrual.

Distribuie:
Consimțământ Cookie-uri