FRUMUSEȚE

Păstrează culoarea părului vopsit! Cele mai bune sfaturi

Distribuie:
Timp de citire: 3 m

Îndrăgostită de culoarea părului tău? Este minunat! Dar ce se întâmplă după prima spălare? Începe declinul sau nu?

par vopsit Coafura par drept par ondulat par lung par scurt par mediu tusoare coafura cel mai frumos par par hidratat par ingrijit par hranit tratament par deteriorat balsam pentru par par deteriorat repararea parului

În cele mai multe cazuri, culoarea pălește, firul de păr își pierde strălucirea, devine tern, iar la câteva săptămâni distanță, culoarea minunată de care te-ai îndrăgostit… s-a dus! Și toate acestea în condițiile în care culoarea ar trebui să rămână la fel de intensă cel puțin şase săptămâni – timpul minim recomandat între două sesiuni de vopsire a părului.

Poți păstra culoarea părului vopsit şase săptămâni, chiar și mai mult, dacă vei respecta câteva sfaturi:

Lasă vopseaua să se fixeze bine – asta înseamnă că trebuie să respecți întocmai indicațiile de pe ambalaj atunci când te vopsești, dacă faci acest lucru singură, acasă. Este recomandată aplicarea ei pe părul nespălat, pentru ca sebumul să contribuie la fixarea culorii. Dacă secreția de sebum a părului tău este redusă, acordă-i o perioadă mai mare între ultima spălare și momentul în care te vopsești. De regulă, patru-cinci zile sunt suficiente. Nu te spăla pe păr cel puțin 48 de ore după vopsire (prima șamponare, de curățare de după vopsire, nu este luată în calcul). Cu cât se prinde vopseaua mai bine de firul de păr, cu atât se va menține mai mult timp. Folosește un produs de colorare bun!

Șampoanele, balsamurile și măștile pentru menținerea culorii părului nu sunt mituri, alege-le pe cele din gama Pantene Pro-V Color Protect. Compușii de silicon pe care îi conțin sigilează cuticula firului de păr și împiedică pierderea pigmentului aplicat prin vopsire. Masca tratament Pantene Pro-V Color pentru păr vopsit, cu formulă avansată, hrănește în profunzime părul colorat sau cu șuvițe, protejându-l împotriva acțiunii nocive a coafatului. Astfel, părul va avea un aspect sănătos și strălucitor. Pentru rezultate optime, folosiți împreună cu balsamul și tratamentele Pantene Pro-V Color Protect.

Clăteşte părul în mod corect – apa fierbinte este duşmanul părului strălucitor. Aşadar, ultima clătire ar trebui făcută cu apă rece pentru a închide bine cuticula firului de păr.

În afară de produsele cosmetice ajutătoare pe care le găsești în comerț, prepară în casă niște soluții naturale pentru prelungirea duratei de viață a culorii părului. Aceste soluții naturale le poți prepara în funcție de culoarea părului, opărind câteva secunde ingredientele de mai jos:

  • două mâini de rozmarin sau frunze de nuc proaspete, pentru părul vopsit brunet;
  • doi morcovi dați pe răzătoare, pentru părul vopsit în nuanțe roşcate;
  • două mâini de mușețel uscat, pentru părul vopsit în nuanțe deschise.

Înainte de clătirea finală, înmoaie părul (curățat de şampon și balsam sau mască) în soluția naturală de menținere a culorii și stai așa 10-15 minute (ca în cazul aplicării unei măști de păr). Vei observa diferența după o lună de tratament.

Distribuie:
Consimțământ Cookie-uri