Părul tău îți dă semne că e deteriorat? Ajută-l


Frumuseţe
14/04/2020

Cele mai multe dintre noi vom avea, la un moment dat în viață, părul deteriorat.

Fie că e de la vopsit, fie că e de la coafat, tratamente chimice sau pur și simplu - de la stresul cotidian care își pune amprenta asupra părului.

Deteriorarea se produce în interiorul firelor și lasă părul cu un aspect tern, uscat, "ca o căpiță de fân"-cum i-am zice. Exact ce nu ți-ai dori! S-ar putea să te simți vinovată, deși nu i-ai provocat cu intenție asta, pentru că nu știi de unde să începi când vine vorba de a-ți aduce părul pe calea cea dreaptă. Și sănătoasă!

Deci ce-i de făcut? Mai întâi, avem nevoie să evaluăm tipul de deteriorare de care suferă părul tău, iar apoi te vei ocupa de "reparații" cu mâinile tale, cu ajutorul unui ritual pentru părul deteriorat .

Fără să mai stăm mult la discuții, uite cum iți dai seama dacă părul tău este deteriorat, de ce fel de deteriorare suferă și care este cel mai potrivit tratament regenerator de care ai nevoie, ca să-ți readuci părul înapoi la starea sănătoasă.

Este părul tău deteriorat? 3 semne după care să te uiți

Vârfuri despicate

Știi acele puncte albe de la capătul firelor de păr? Sau fire de păr care s-au despărțit complet în două la capete? Aceste vârfuri despicate pe care nu-ți place deloc să le vezi sunt cauzate de lucruri precum uzura zilnică, coafarea cu placa, factori de mediu - toate deteriorând treptat cuticulele părului. Straturile exterioare se slăbesc în timp și se desprind de miez, ceea ce duce la despicarea foarte vizibilă a firelor de păr.

Cum să rezolvi: mergi la coafor pentru a-ți scurta vârfurile, iar dacă asta nu este posibil oferă-i părului tau cel puțin un tratament profund. Alege să-l tratezi cu masca Pantene Repair & Protect pentru a îmbunătăți situația vârfurilor despicate. În doar câteva minute, îți va lăsa părul moale, cu vârfurile netede. Poți lăsa mai mult timp masca dacă părul tău are nevoie de un îngrijire suplimentară, în timp ce te scufunzi în baie sau termini de văzut un episod. Nu numai că oferă părului tău un aspect sănătos, dar ajută la remedierea deteriorării, chiar din interior.

Senzația de păr aspru

Textura aceea aspră pe care o urăști? Nu e semn bun. O mare parte din deteriorarea părului provine din schimbarea structurii sale în timpul coafării, fie că e vorba de o îndreptare chimică, fie de un permanent sau de vopsirea părului. Toate acestea fac părul mult mai slab și mai uscat după.

Același lucru e valabil pentru îndreptarea și ondularea părului. Dacă pui o picătură de apă pe placă, vei vedea că sfârâie și se evaporă aproape instantaneu. Același lucru este valabil și pentru părul tău! Îndreptându-l cu placa la temperaturi mari, își pierde hidratarea esențială.

Cum să-l repari: ori de câte ori părul tău are nevoie de mai multă sănătate și strălucire, folosește un tratament de restaurare precum fiolele Pantene Pro-V Repair&Potect. Îți hrănește intens părul și îl face mai catifelat în doar 1 minut, ameliorând semnele de deteriorare. Părul tău va fi vizibil mai sănătos și bogat, astfel încât vei putea sta fără griji după ce îl coafezi.

Ruperea firelor

Părul care s-a slăbit de-a lungul timpului - fie din cauza coafatului cu placa, a vopsitului sau fiindcă nu au fost tunse vârfurile suficient de des - este mult mai probabil să se rupă. Când e deteriorat, exteriorul firelor de păr se ridică, ca niște solzi, iar apoi firele se pot rupe; în unele cazuri chiar, firele de păr pot să cadă complet. Nu e un scenariu ideal.

Cum să-ți ajuți părul: folosește un tratament de întărire, cum ar fi Pantene Pro-V Miracles Roots Awakener, împreună cu masca Pantene Pro-V Miracles Strong&Long. Tratamentul este excelent pentru întărirea și hrănirea fiecarui fir de păr - formula sa cu biotină, bambus, cafeină și vitamin B3 pătrunde adânc în firul de păr întărindu-i rădăcina, iar masca oferă îngrijire în profunzimea firelor de păr, pentru mai puține fire de păr rupte.

Aspect tern

Când părul tău este deteriorat, capăta un aspect tern, lipsit de viață. Acest lucru este cauzat de obiceiurile dăunătoare de coafat sau de factori externi, care fac cuticulele firelor să se ridice. Ce efect are acest lucru? Părul tău nu mai reflectă lumina naturală ca înainte și își pierde strălucirea.

Cum se remediază: cu hidratare! Aceasta este cheia pentru susținerea elasticității părului, prevenirea ruperii și protejarea părului de factori externi, cum ar fi schimbările vremii, poluarea și radiațiile UV. Alege o colecție foarte hrănitoare, precum Pantene Hair Biology Defrizz & Illuminate. Aceasta este concepută pentru a proteja părul împotriva electrizării, ajutându-l să-și păstreze hidratarea.

Cum să îmbunătățești aspectul părul deteriorat

Acum că știi cum arată părul deteriorat, vei putea să intervii de la primele semne ale procesului. Îngrijirea părului este esențială, dacă vrei să reduci semnele vizibile ale deteriorării. Hai să explorăm ce opțiuni ai, ca să poți alege în cunoștință de cauză.

Verifică felul în care te coafezi

Folosește produse care minimizează deteriorarea și care îți protejeaza părul: este o modalitate excelentă de a menține efectele pozitive cât mai mult. Pe de o parte, trebuie să reparari daunele existente, dar trebuie să te asiguri ca previi daunele viitoare. Ai muncit pentru un rezultat bun, e păcat să-l pierzi!

Pentru a reduce deteriorarea și pentru a-ți proteja părul în cel mai bun mod, folosește uleiul Pantene Pro-V Repair & Protect cu Vitamina E, ori de câte ori ți se pare că părul este uscat sau are un aspect tern. Acest ulei ajuta la hidratarea și sigilarea vârfurilor despicate. Se absoarbe rapid, ca să nu rămâi cu un look sau o senzație de păr gras - lucru excelent pentru părul fin - și poate fi folosit atât pe părul umed, cât și pe cel uscat. Așa că îl poți ține la îndemână în geantă, ca să-l ai oricând ai nevoie de hidratare.

Pentru a reduce deteriorarea la care este expus părul tău încearcă să reduci treapta de căldură pe uscătorul, ondulator, placă sau orice instrument. Dacă ai suficient timp, e mai bine să îți lași părul să se usuce singur, ceea ce va reduce și mai mult deteriorarea părului.

Nu uita să te asiguri întotdeauna că părul tău este complet uscat înainte de a folosi orice instrumente de coafare, ca să-l protejezi și mai mult.

Folosește un tratament în fiecare săptămână Am menționat deja că părul deteriorat arată uscat și are o textura aspră. Antidotul? Agenții hrănitori de condiționare și de protecție din măști, tratamente și balsamuri. În acest fel vei netezi suprafața părului tău, pentru a obține un look perfect îngrijit!

Balsamul sau măștile de păr sunt o opțiune excelentă de tratare a părului deteriorat. Încearcă masca Pantene Repair&Protect: în 2 minute oferă o hidratare intensă părului deteriorat și stresat, pentru un aspect neted și lucios. Dacă ești în căutarea unei soluții rapide pentru părul deteriorat, un tratament puternic precum o fiolă Pantene Repair&Protect este început perfect. În doar 60 de secunde, o fiolă oferă o îmbunătățire vizibilă a sănătății părului și ameliorează daunele produse în ultimele 6 luni, chiar dintr-o singură utilizare.

Tunde-ți regulat vârfurile

Dacă îți dorești un păr lung și frumos, te gândești că ar fi contraintuitiv să tunzi din el, nu? Ei bine, mersul cu regularitate la tuns vârfurile este o modalitate excelentă de a-ți păstra părul sănătos. Știi senzația că ai un păr impecabil, fără niciun vârf despicat? Acesta este obiectivul! La fiecare șase sau opt săptămâni este un moment bun pentru a merge la tuns, dacă vrei ca părul tău sa crească sănătos. Dupa fiecare scurtare a vârfurilor, oferă-i părului tau hidratarea și protecția de care are nevoie pentru a preîntâmpina orice deteriorare.

Și iată - acum ai toate cunoștințele de care ai nevoie pentru a detecta semnele de deteriorare ale părului. Ține minte aceste sfaturi și trucuri importante, aplică-le și vei sta departe de orice pericol. La revedere, păr tern!