FRUMUSEȚE

Descoperă cum să folosești corect masca de păr

Distribuie:
Timp de citire: 3 m
1 / 3 / 2021

Măștile de păr au câștigat popularitate în ultimii ani dar, pentru cei 'neinițiați', pot să pară un pic inutile la prima vedere.

Descoperă cum  să folosești corect masca de păr | Youtil

Care-i diferența dintre mască și balsam? Cum știu care se potrivește mai bine tipului meu de păr? Și cum se folosește o mască? Cam asta te întrebi, nu?

Toate întrebările sunt justificate și avem răspunsurile la ele. Hai să începem să vedem cum se folosește masca de păr și care este cea mai potrivită mască pentru tipul tău de păr.

CE ESTE O MASCĂ DE PĂR?

O mască este o versiune mult mai concentrată și mai consistentă, a unui balsam. Se lasă să acționeze pe păr mai mult timp, ca să-ți asigure un tratament mai intens. Fiind ingredientele mai puternice, au nevoie de mai mult timp ca să penetreze firul de păr și să-și facă "magia", astfel încât aplicarea unei măști este scuza perfectă pentru o baie și un binging pe Netflix, în timp ce masca își face efectul în păr.

CUM SE FOLOSEȘTE MASCA DE PĂR: GHIDUL TĂU PAS CU PAS

Deși poate părea muncă în plus, odată ce afli cum se folosește masca de păr, pas cu pas, te vei convinge că efortul depus nu este chiar așa de mare. Mai mult de atât, poate vei descoperi procesul ca fiind unul terapeutic- cu toții avem nevoie de momente liniștite pentru noi înșine.

1. Spală-ti părul

Primul pas înainte de aplicarea unei măști este să te asiguri ca părul tău este complet curat și pregătit să absoarbă ingredientele cheie ale măștii. Dacă părul tău e deteriorat sau se simte uscat, folosește și balsam înainte să aplici masca. Dacă nu, nu te îngrijora, vei asigura hidratarea părului prin aplicarea măștii.

2. Stoarce excesul de apă cu ajutorul unui prosop de microfibre sau al unui tricou de bumbac.

Pentru rezultate mai bune, aplică masca pe părul umed - nu uscat, nici foarte ud. Asta va ajuta ingredientele să penetreze firul de păr. Folosind un prosop de microfibre să storci apa din păr vei reuși sa faci asta mai repede și fără să deteriorezi părul prin frecare. Dacă nu ai unul, poți folosi un tricou de bumbac.

3. Împarte părul în secțiuni

Asigură-te că aplici masca uniform pe toată lungimea părului: împarte-ți părul în 3-4 zone, folosindu-te de clame, înainte de a aplica masca pe fiecare secțiune în parte.

4. Aplică masca

Acum urmează partea distractivă, cum să aplici masca de păr! Concentrându-te pe zona de mijloc și pe vârfurile firelor de păr, masează delicat produsul în păr printr-o mișcare descendentă, timp de 30 de secunde. Asta va permite produsului să penetreze și să sigileze cuticulele firelor de păr, pentru mai multă strălucire.

Nu e nevoie să aplici prea multă mască, un pic de produs îți ajunge din plin. Începe cu o cantitate de mărimea unei monede - pe zonele mediane și pe vârfuri, adăugând un pic mai mult dacă nu ajunge pe întreaga lungime a firelor de păr.

5. Învelește-ți părul într-un prosop fierbinte sau un tricou

Acesta nu este un pas obligatoriu, însă multe femei au constatat că îmbunătățește efectul măștii. Învelește părul, pe care tocmai ai aplicat masca, într-un prosop fierbinte sau un tricou de bumbac, și tamponează: asta te va ajuta să maximizezi rezultatele, pentru că tamponatul ajută ingredientele să penetreze mai adânc firele de păr.

6. Lasă masca să acționeze

Nu strică să lași masca să acționeze mai mult timp decât e indicat în instrucțiuni, dar pentru cele mai bune rezultate e recomandat să o lași exact atât cât scrie pe ambalaj. Între 8-10 minute - acesta este timpul suficient pentru ca o mască să-și facă efectul. Ține minte regula de aur: "niciodată sa nu te piepteni pe părul ud" se aplică și în timp ce ai masca în păr.

7. Clătește din abundență

Masca de păr conține ingrediente puternice care hrănesc și restabilesc nivelul optim de hidratare de care părul tău are nevoie. După ce s-au absorbit, clătește-le cu grijă, pentru ca părul tău să nu se încarce sau să se îngrașe mai repede. Acum știi cum să aplici o mască de păr, hai să vedem de care ai nevoie.

CUM SĂ ALEGI CEA MAI BUNĂ MASCĂ PENTRU TIPUL TĂU DE PĂR

Dacă ți se pare că părul tău se simte greu sau că are tendințe de îngrășare după ce folosești în mod adecvat o mască de păr, poate că folosești una care este prea bogată pentru părul tău. Cât de des folosești masca va depinde, de asemenea, de tipul tău de păr și de ceea ce simți că are nevoie părul tău: părul extrem de uscat ar putea avea nevoie de mască de două ori pe săptămână, în timp ce un tip de păr fin și subțire ar putea avea nevoie de o singură aplicare a măștii pe săptămână.

Mască pentru păr fin

Dacă ai acest tip de păr, vei constata că ingredientele din măștile de păr sunt prea grele și îți pot lăsa părul încărcat sau îl pot îngrășa. O mască pentru păr fin trebuie să fie o mască ușoară, care se va clăti din abundență și îți va lăsa părul moale și flexibil.

Masca Pantene Hair Biology Full & Vibrant este cea mai potrivită pentru tine. Fără parabeni, coloranți sau uleiuri minerale, este concepută pentru păr fin și cu tendințe de subțiere. Conține extras din flori de lotus, Omega 9 și complexul nostru Pro-V și ajută la fortfifiere și hidratare, fără a încărca.

Mască pentru păr uscat și deteriorat

După cum îți poți imagina, părul uscat și deteriorat are nevoie de hidratare pentru a umple rupturile din structura firului, cele care cauzează acest aspect aspru. Ai nevoie de o mască intens hidratantă, cum ar fi fiolele intens hidratante Pantene Repair&Protect. Cu o formulă bogată, îi oferă părului tău un tratament intens și o îngrijire care acționează în 60 de secunde. Plusul acestui produs este că vine într-un format ușor accesibil, care te ajută să-l iei cu tine în timp ce călătorești sau atunci când mergi la sală, spre deosebire de o mască pentru păr uscat în varianta clasică.

Mască pentru păr electrizat

Electrizarea are loc atunci când părul tău absoarbe cu ușurință umiditatea din atmosferă, ca să compenseze lipsa de hidratare din structura lui. Asta îl face să pară dezordonat și neuniform. Ca să ajungi la un aspect neted ai nevoie de o mască plină de ingrediente hrănitoare, care să restabilească nivelul de hidratare optim pentru părul tău și să-i redea strălucirea.

Masca pentru păr electrizat Pantene Smooth & Sleek face ca părul tău să fie mai ușor de controlat în doar 2 minute, apărându-l împotriva umidității, pentru un look îngrijit și bine definit, care durează o zi întreagă. Cu ingrediente de micro-hidratare care învelesc fiecare fir de păr, ca să-ți lase părul hrănit, hidratat și mult mai moale, masca Smooth & Sleek îți asigură nutrienți Pro-V pe toată lungimea părului tău, până la vârfuri.

Mască pentru păr vopsit

Cu cât îți vopsești mai mult părul, cu atât este mai puțin capabil să rețină culoarea? Asta se întâmplă din cauză că procesul de vopsire schimbă structura firelor de păr, lăsându-le mult mai deteriorate. Soluția este să te asiguri că folosești produse care prelungesc durata de viață a culorii alese, cum ar fi o mască pentru păr vopsit.

Masca Colour Protect este un tratament în doi pași pentru părul tău. Conține antioxidanți și nutrienți Pro-V care nu doar că-ți ajută părul să nu-și piardă culoarea, dar și repară o parte din deteriorările și deshidratarea produse de procesul de vopsit. Genial! Deci, cum funcționează? Masca Colour Protect are o formulă ce conține antioxidanți, iar aceștia captează impuritățile care-ți atacă părul - spre exemplu, particule de cupru - ca să îmbunătățească abilitățile părului tău de a-și păstra culoarea cât mai mult timp. De asemenea, reduce reflexiile nedorite și îmbunătățește stabilitatea culorii tale, atunci când este expusă la soare.

Mască pentru păr creț

Părul creț este în mod natural mai uscat decât alte tipuri de păr. Din cauza structurii sale, uleiurile naturale ajung mult mai greu către vârful firelor de păr. Tocmai de aceea, ai nevoie de o mască special concepută pentru păr creț, care pe lângă rolul de hidratare, îți va oferi un look cu bucle bine definite și pline de volum.

Pentru păr creț, cârlionțat, spiralat, încearcă o masca super hidratanta cum ar fi Pantene Hair Superfoods, ca să-ți hidratezi părul și să-l păstrezi moale și bine definit. Altfel, ai mai putea folosi masca menționată anterior, Masca Smooth & Sleek, care funcționează foarte bine pentru părul creț cu tendințe de deshidratare și lipsit de strălucire.

Te simți un pic mai bine, acum că știi totul despre lumea măștilor de păr? Așa sperăm! Aceste produse te vor ajuta să ai cât mai multe zile de strălucire, în care să-ți placă părul tău.

Distribuie:
1 / 3 / 2021
Consimțământ Cookie-uri